Zit je thuis? Keer naar binnen met deze 5 tips

Zit je thuis? Keer naar binnen met deze 5 tips Zit je thuis? Keer naar binnen met deze 5 tips Zit je thuis? Keer naar binnen met deze 5 tips

Wat gebeurt er veel in de wereld. De corona-maatregelen zorgen voor onrust en angst, maar ook voor verstilling. De natuur leeft ervan op, zo blijkt. Nu wij nog.

Probeer in deze (thuiswerk)tijden eens wat ruimte te maken voor bezinning: waar sta je in op dit moment in je leven? Leef je vanuit je hart? Als je thuis werkt en je hebt ruimte voor verstilling, néém die dan. Vijf tips voor bezinning in corona-tijden.

1 Aandacht voor je dromen

Leg een schriftje naast je bed en neem de tijd om ’s ochtends je dromen op te schrijven. Zin om je dromen te analyseren? Grasduin dan eens door de vele Happinez artikelen over dit onderwerp op de site of koop het e-book Wat dromen ons vertellen van Alice Robb. Onthoud je je dromen niet? Schrijf dan je dromen voor de toekomst op. Wat zou je willen, maar doe je (nog) niet?

2 Schrijf op wie of wat je mist

Workshops, lessen en cursussen gaan niet door. Afspraken worden uitgesteld en sommige mensen (ouderen, je collega’s) kun je voorlopig niet zien. Hoe ervaar je dat? Is er iemand die je heel erg mist of misschien juist iemand die je helemaal niet mist? En de mensen met wie je wel bent, hoe is jullie relatie? En wát mis je vooral? Sport? Uit eten gaan? Theater? Schrijf, teken of filosofeer erover.

3 Herlees je favoriete boeken

Iets waar we veel te weinig tijd voor maken: lezen. Als die ruimte zich nu aandient, grijp je kans. Herlees je favoriete boeken en laat ze je weer net zo raken of inspireren. Of begin eindelijk aan dat boek dat al weken onaangeraakt in je kast staat. Leg je telefoon weg – het nieuws haalt je heus wel in – en kruip met je boek(en) op de bank. Raken ze je (nog steeds)? Wat maakt dat ze je raken?

4 Ga de natuur in

Als je nog naar buiten gaat, is één van de minst risicovolle ondernemingen: de natuur ingaan. Trek je wandelschoenen aan en trek erop uit. Het bos in, langs de kustlijn, langs velden en wegen… Als je je zorgen maakt over voorbijgangers, ga dan in de namiddag, dan zijn de meeste mensen naar huis. Wandel en laat de natuur op je inwerken. Kijk naar de vogels, de bomen, de zon en hou het daarbij.

5 Brief aan de aarde

Als er één ding duidelijk wordt in deze periode is het dat de aarde weer lucht krijgt. Smog trekt weg, water is schoner; we weten het allemaal allang, maar wat is de aarde er slecht aan toe. Bedenk wat je de aarde gunt. Probeer los van angst en ego te denken. Als je kinderen hebt, betrek ze erbij. Schrijf bijvoorbeeld een brief aan de aarde. En wat zou jij anders kunnen doen?

Tips voor toepasselijke boeken:

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Bang voor corona? Osho’s kijk op angst
Bang voor corona? Osho’s kijk op angst