Terug naar overzicht

6 podcasts die je gegarandeerd zullen inspireren

Categorie
Tekst
Joanne Wienen
6 podcasts die je gegarandeerd zullen inspireren

In de auto of trein op weg naar het werk, of gewoon thuis op de bank. Het kan heerlijk ontspannend zijn om te luisteren naar een podcast. Van deze 6 steek je ook nog eens wat op als het gaat om zelfliefde en persoonlijke groei.

In een wereld van overvolle mailboxen, eindeloze stromen nieuwsberichten en altijd wel een nieuwe Facebook-post of Instagram-foto om naar te kijken, kan het heerlijk zijn om even uit te loggen en simpelweg te luisteren. Podcasts zijn daar ideaal voor. Waar het medium een paar jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, zijn er de afgelopen tijd ontzettend veel interessante, leerzame en mooie series bijgekomen. Zeker op het gebied van zelfliefde, spiritualiteit en geluk. Deze zes inspirerende podcasts zijn de moeite waard.

1. Untangle

In elke aflevering van deze Engelstalige podcast staat een inspirerend verhaal centraal van iemand die ervoor heeft gekozen niet de regels van de massa te volgen, maar zijn/haar eigen pad te bewandelen. Daarnaast gaan de makers in gesprek met verschillende experts, bijvoorbeeld op het gebied van meditatie, stress en hormonen. In elke aflevering leer je hierdoor hoe je rust kunt vinden in een hectische wereld, maar ook hoe stresshormonen tot bedaren gebracht kunnen worden en wat meditatie kan betekent voor mensen. Er zijn al meer dan 180 afleveringen, en elke dinsdag verschijnt een nieuwe.

2. The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was.

Je kunt nu alvast luisteren naar de eerste 4 afleveringen, met onder andere meervoudig wereldkampioen in para-snowboarden Bibian Mentel, avonturier en fotograaf Jimmy Nelson, de fantastische Adil Izemrane die zijn bedrijf opgaf om vluchtelingen te gaan helpen, en de mega-inspirerende Wanda De Kanter, die niet opgeeft voor de tabaksindustrie dat doet.


3. Self service

Jerico Mandybur, de maakster van deze podcast, noemt haar show zelf een ‘inner beauty school’. In haar wereld wordt zelfliefde gevierd, zijn emoties een prachtig cadeau en is er volop aandacht voor astrologie en wijze lessen op het gebied van self-care. Daar komt nog eens bij dat Jericho’s stem heerlijk rustgevend klinkt. Ideaal om tot rust te komen na een drukke dag of te luisteren vlak voor het slapengaan. Het is ook fijn dat de afleveringen niet al te lang duren. Er zijn al twee seizoenen, en meer afleveringen zijn in de maak.

4. Leven zonder stress

Veel aantrekkelijker dan deze titel wordt het niet. De maker van deze (Nederlandstalige!) podcast gaat elke aflevering in gesprek met interessante gasten over minstens zo interessante onderwerpen. Zo gaat hij in gesprek met NLP-trainer Robin Stevens, sprak hij met auteur Olette Luitwieler over visualisatie en transformatiecoach Robert Bridgeman. De podcast bestaat al lang en al ontzettend veel onderwerpen zijn langsgekomen, dus scroll rustig door de afleveringen en klik simpelweg op wat jou aanspreekt.

5. Master your mindset

Deze podcast van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman verschijnt elke twee weken. Samen begonnen zij in 2015 de Mastermind Academy, waarmee ze iedereen willen inspireren om hun mooiste leven te leiden. Precies dat doen ze ook in de podcast, waar ze uiteenlopende onderwerpen bespreken. Van geluk, geld, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling tot innerlijke rust en het behalen van persoonlijke doelen.

6. The Thrive Global Podcast

De bekende ondernemer Ariana Huffington (van de Huffington Post) weet hoe het is om niet goed voor jezelf te zorgen. Na jarenlang werkdagen van achttien uur te maken, stortte ze in en kon ze een tijdlang helemaal niet. Het incident was een wake-up call voor haar, en sindsdien probeert ze ook anderen te waarschuwen hoe belangrijk het is om je gezondheid prioriteit te geven. Elke aflevering van deze podcast is een interview met een bekende leider, beroemdheid of atleet die heeft geleerd dat self-care te verkiezen is boven een burn-out of overmatig overwerken.

Door anderen gelezen