Terug naar overzicht

Dit is waarom je je rare eigenschappen moet omhelzen

Categorie
Dit is waarom je je rare eigenschappen moet omhelzen

J.P. Sears is een goeroe anders dan alle andere: hij maakt YouTube filmpjes waarin hij gekke hoofdbandjes draagt, en waarin hij de draak steekt met alles wat je moet doen als je ‘spiritueel’ zegt te zijn. Toch kun je van deze nep-goeroe wijze lessen leren. Hoe je je eigen weirdness omhelst, bijvoorbeeld.

De waarde van weirdness

Wat is het meest bijzondere, meest waardevolle dat je hebt in je bestaan? Volgens Sears is dat je wonderlijke, rare, gekke eigenschappen. Die je liever niet aan anderen laat zien, maar die jou jou maken.

Gekke idolen

Neem eens iemand in je hoofd die je bewondert. Kun je iets noemen aan deze persoon dat een beetje raar is? Wonderlijk, misschien? Vast wel, want anders was deze persoon je niet opgevallen. Er is bijna niemand te noemen die in iets excelleert, die bijzonder normaal en onopvallend is in zijn karakter.

Word geen robot

Wat Sears weirdness noemt, vind hij eigenlijk het uitdrukken van jezelf. Als je een normaal, gewoon leven leidt, dan leef je volgens de waarden en creativiteit van een ander – zonder je eigen gekte volledig te omhelzen en onderzoeken. Als je dat doet is de kans groot dat je een robot wordt, toegewijd om de creativiteit van een ander te uiten.

Hoe je dat aanpakt? Dat legt Sears uit in deze TED talk:

 

Door anderen gelezen