Terug naar overzicht

Groeien en aarden, bloeien in modder: ontdek het Plantenorakel

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Groeien en aarden, bloeien in modder: ontdek het Plantenorakel

De natuur heeft en geeft alle antwoorden. Die vind je niet alleen tijdens een wandeling langs het strand of meditatie in het bos; bomen en planten hebben eigenschappen die symbolisch in verband te brengen zijn met jou.

Energetisch werker Koen van der Schoof van Raido Healing heeft als voormalig hovenier en tuinontwerper een bijzondere band met de natuur. In zijn energiewerk zet hij die band kracht bij door het door hem ontworpen Plantenorakel. Maak kennis met de magie van dit orakel.

Kennis en afstemming

Het Plantenorakel bestaat uit 54 soorten bomen, struiken, klimplanten en kruidachtige gewassen. Deze soorten staan niet op kaarten en je hoeft er ook niet naar op zoek in het bos. Koen heeft 36 stokjes van struiken en bomen en 18 glazen potjes met kruiden die hij in drie cirkels uitstalt op de tafel. Het orakel is onder meer gebaseerd op de maanstanden, jaargetijden en windrichtingen. Of je nu een gerichte vraag hebt of niet, Koen stelt zich samen met het orakel zodanig op je af dat je hoort wat op jou van toepassing is. Je trekt drie planten die Koen duidt op basis van jouw situatie.

Bloeien in de modder

‘Voorbeelden van planten en hun betekenis? Een waterlelie bloeit in de modder, dus: duik de schaduw in om je essentie te vinden. Toverboom hazelaar staat voor oude wijsheid en nodigt je uit om in meditatie bij jezelf naar binnen te gaan. En de bolster van een paardenkastanje daagt je uit om je pantser af te gooien. Naast mijn kennis van de plant maak ik tijdens een reading contact met het wezen ervan. Ik zie dan aanvullende beelden die betrekking hebben op degene die de reading krijgt, zodat we tot een treffend inzicht in de situatie kunnen komen.’

Kracht en schoonheid

Inheemse planten die je tegenkomt tijdens een boswandeling of in het park in de buurt, vormen het leeuwendeel van het Plantenorakel. Koen zoekt de planten voor het orakel intuïtief bij elkaar. Soms door het bos in te gaan, een andere keer door in meditatie contact te maken met passende planten, bomen, struiken en kruiden. Hij staat bij het samenstellen soms voor verrassingen: ‘Ik vond de Amerikaanse eik eerst een oninteressante boom: aangeplant, hoog looizuur waardoor weinig dieren ervan kunnen eten en hij zorgt voor veel schaduw. Maar toen ik goed keek en echt contact maakte, zag ik de kracht en schoonheid van deze boom. De Amerikaanse eik groeit onafhankelijk van zijn omgeving, wat een fascinerende eigenschap is!’

Welke vragen?

Loop je vast op een thema en ben je op zoek naar verheldering? Keren er onderwerpen terug waarvan je wilt weten wat ze je te zeggen hebben? Ben je op zoek naar verdieping in jezelf en je leven? Dan is een reading van het Plantenorakel een zinvolle stap.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen