Dit zijn de vijf typen soulmates (welke heb jij al ontmoet?)

Dit zijn de vijf typen soulmates (welke heb jij al ontmoet?) Dit zijn de vijf typen soulmates (welke heb jij al ontmoet?) Dit zijn de vijf typen soulmates (welke heb jij al ontmoet?)

Een soulmate, je tweelingsziel, die ene persoon in jouw leven waar je volledig mee verbonden bent… Wie verlangt daar niet naar?

We gebruiken de term soulmate vaak om onze ideale levenspartner te beschrijven. Maar een soulmate kan zoveel meer betekenen dan enkel die ene ziel die in romantische zin jouw perfecte match is. Het kan zelfs een willekeurige vreemdeling zijn met wie je maar heel eventjes oogcontact hebt en denkt: ‘Ik herken jou!’. Schrijver Paulo Coelho omschreef het met deze prachtige woorden: ‘De belangrijkste ontmoetingen zijn gepland bij de zielen, al ver voor de ontmoeting van de lichamen’.

Soulmates brengen je altijd iets bij. Goed of slecht. Meteen of achteraf. Dit zijn de vijf soorten soulmates die je tegenkomt in je leven.

1. De vriendschappelijke soulmate

Die ene vriend(in) die je als geen ander kent, die al je ups-and-downs (en alle emotionele uitbarstingen) heeft meegemaakt, maar die je ondanks alles nooit zal oordelen of verlaten. Het is een klik en herkenning vanaf het eerste moment dat jullie elkaar ontmoeten, en – grote kans – ook voorgoed. Een ware zegen.

2. De stormachtige soulmate

Deze soulmate is meestal (maar niet altijd) de grootste, of de eerste liefde. Het is een liefde die je leven in tweeën deelt: vóór hem/haar en ná hem/haar. Het begint allemaal goed en romantisch maar voor je het weet is alles op de kop en oeps: hartenpijn en eenzaamheid. Deze pijn blijkt later een katalysator tot zelfontdekking en haalt het beste in je naar boven. Iets dat je later aan je kleinkinderen kunt vertellen van: ‘het begon allemaal toen…’. Deze soulmate is er met een bepaalde reden. Tijdelijk dus.

3. De romantische soulmate

Iemand die je eigenlijk niet als potentiële partner zou moeten zien, want je bent al in een relatie of je weet al vanaf het begin dat het niet meer kan zijn dan een gepassioneerde affaire. Het is vaak ook niet je intentie om in een dergelijke relatie verwikkeld te raken, maar love happens. Deze persoon leert je echter heel veel over jezelf en het leven en zal voor altijd een goeie vriend(in) blijven, ook al houdt jullie relatie/affaire op den duur wel op.


4. De vreemde soulmate

Je ziet een wildvreemd persoon op een plek waar je voor het eerst komt en waar je niemand kent. Maar deze persoon lijk je eerder gezien te hebben. Er is iets. Herkenning. Vaak zegt deze vreemdeling precies datgene wat je nodig had en weg is hij/zij. Je ziet de vreemde soulmate nooit meer. Als je gelooft in reïncarnatie kan het iemand zijn die je inderdaad in een vorige leven kende, maar anders? In ieder geval: je soulmate voor dat moment.

5. De tweelingziel

Op een willekeurige dag, op een willekeurig moment kruisen jouw ogen de zijne/hare. De herkenning, het thuiskomen… Wauw. Dit is het type soulmate naar wie je altijd (bewust of onbewust) hebt gezocht. De persoon met wie je alles wilt doen en altijd samen wilt zijn. Al het bovengenoemde komt samen bij die ene persoon. Als je deze persoon (ooit) vindt, dan ben je gezegend.

Wie heb jij al ontmoet?

Het mooie is om je soulmate te herkennen – in welke vorm dan ook – en het daarbij te laten. Ervaar het fijne gevoel en laat het daarna los. Niet alle soulmates zijn bestemd om te blijven, laat ze ook gaan wanneer de tijd rijp is.

Meer lezen over soulmates?

Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner.

Volgend artikel
Welke boom past bij jou? Ontdek zijn magische kracht
Welke boom past bij jou? Ontdek zijn magische kracht