Zo heel je je innerlijke kind

Zo heel je je innerlijke kind Zo heel je je innerlijke kind Zo heel je je innerlijke kind

Vind je het moeilijk om jezelf te respecteren in een relatie, laat je snel over je heen lopen in je werk of heb je het idee dat je ‘slechte’ keuzes maakt? Dit kan een oude wond of trauma van je innerlijke kind zijn.

Contact maken met je innerlijke kind en ondervinden wat het nodig heeft, kan ervoor zorgen dat het niet langer aandacht vraagt op zo’n zelf saboterende manier. Mindbodygreen deelde tips om je innerlijke kind te leren kennen en te koesteren:

1. Stel vast wat je had gewild (of meer van had gewild) als kind

Wat miste je in je jeugd? Miste je aandacht, onvoorwaardelijke liefde, veiligheid, bescherming, vrijheid, acceptatie? Of iets anders? Stel dit vast. We hebben allemaal een wond uit onze jeugd, niemands jeugd was perfect.

2. Doorvoel alle emoties die naar boven komen

Het vaststellen van je jeugd hoeft niet te betekenen dat je je ouders of verzorgers de schuld ervan geeft. Het herkennen van deze wonden kan echter wel sterke emoties naar boven brengen, zoals boosheid, frustratie, verdriet, leegte, spijt, angst of bitterheid. Wees lief voor jezelf – analyseer alleen zoveel als je op dit moment kunt hebben. Neem een pauze, of zoek steun bij vrienden of familie. Aan de andere kant van deze oncomfortabele emoties zul je vrede, begrip en acceptatie vinden.

3. Erken zelf saboterende patronen die zijn blijven hangen uit je jeugd

Soms blijven we vervelende dingen recreëren, omdat ze bekend zijn. Veilig. Heb je verlatingsangst? Dan is er een grote kans dat je relaties aangaat met mensen die je hoogstwaarschijnlijk zullen verlaten. Of je kunt deze verlatingsangst projecteren op mensen die dit niet verdienen. Je bewust zijn van negatieve patronen uit je jeugd kan al wonderen doen om deze patronen te doorbreken. We creëren allemaal ongezonde patronen uit onze jeugd, dus vergeef jezelf hiervoor.

4. Geef jezelf de dingen die je miste in je jeugd

Waren financiën en stabiliteit een probleem toen je opgroeide? Maak het dan een prioriteit om aardende bronnen te creëren in je leven. Voelde je je onzichtbaar als kind? Geef dan nu aandacht aan je eigen wensen en behoeften. En ontwikkel relaties met mensen die zich bevoorrecht voelen om met jou om te gaan en van je houden om wie je bent.

5. Maak contact met je beschermengelen voor een gevoel van onvoorwaardelijke liefde en steun

Voor je innerlijke kind dat zich geliefd, gekoesterd en beschermd wil voelen, kan het heel helend zijn om een hechtere band met je beschermengelen te ontwikkelen. Deze engelen kunnen je ook helpen met het ontwikkelen van een spiritueel inzicht in je jeugd en kunnen je begeleiding bieden door het volwassen leven.

Meer lezen?

4 kristallen voor innerlijke balans en rust.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
15 affirmaties om je intuïtie te versterken
15 affirmaties om je intuïtie te versterken