Zo maak je je verlangens werkelijkheid in 2021

Fotografie Tekst Janita Naaijer
Zo maak je je verlangens werkelijkheid in 2021 Zo maak je je verlangens werkelijkheid in 2021 Zo maak je je verlangens werkelijkheid in 2021

Het nieuwe jaar ligt voor je open als een nog onbeschreven blad. Het herinnert je eraan dat je altijd opnieuw kunt beginnen en verandering mogelijk is. Met deze 4 tips van Gabrielle Bernstein komen dromen uit.

Verlangens werkelijkheid laten worden

Januari is de tijd van de goede voornemens. We besluiten om eindelijk te stoppen met roken, gezonder te gaan eten, onze persoonlijke doelen na te jagen. Hoe zorg je ervoor dat je goede voornemens en andere verlangens voor het nieuwe jaar werkelijkheid worden? De kunst van het manifesteren kan je helpen.

 

Stap 1: Bepaal wat je werkelijke verlangens zijn

Become unapologetic about what you want’, is het advies van spiritueel leraar, auteur en manifestatie-queen Gabrielle Bernstein.  Unapologetic laat zich lastig vertalen, letterlijk betekent het ‘zich niet verontschuldigend’. De boodschap is helder: durf groots te dromen, neem de verlangens die in je opkomen serieus en wees ervan doordrongen dat jij het meer dan waard bent om je wensen in vervulling te zien gaan.

Stap 2: Schep ruimte om te ontvangen

Wie droomt van een fijne liefdesrelatie, maar ondertussen geen enkele moeite doet om zijn ongelukkige huwelijk te verbeteren of te beëindigen, maakt volgens de Wet van Aantrekking weinig kans om zijn droom werkelijkheid te zien worden. Dat geldt ook voor de freelancer die onderbetaalde klussen blijft verrichten, maar verlangt naar fatsoenlijke tarieven. Door afstand te doen van wat je niet langer gelukkig maakt, maak je de weg vrij om te kunnen ontvangen wat je het liefste wilt.

Stap 3: Affirmeer

Als je verlangens helder zijn en je ruimte hebt gecreëerd om te ontvangen, is het tijd om affirmaties op te stellen. Een affirmatie is een positief geformuleerde wens die je hardop uitspreekt of op papier zet. Volgens kenners kun je een affirmatie het beste zo formuleren alsof je wens al is vervuld.

Gabrielle Bernstein raadt aan om je verbeeldingskracht maximaal in te zetten en je regelmatig voor te stellen alsof je verlangen zich al heeft gemanifesteerd. ‘Wentel je in de opwinding, de vreugde en de grootsheid van je droom. Wees in de energie en zie de specifieke details van hetgeen waarnaar je verlangt.’ Op die manier zend je volgens de Wet van Aantrekking  het meest krachtige signaal uit naar het universum die daar vervolgens op zal reageren. Of niet, want volgens diezelfde wet worden uiteindelijk alleen de verlangens gemanifesteerd die goed voor zijn het grotere geheel.

Trek elke dag een gratis affirmatiekaart

Ook kun je een affirmatiekaart trekken via de Happinez Affirmatietool. Trek iedere dag een gratis kaart en vertrouw daarbij op je intuïtie. De kaarten zullen je helpen met waar jij naar zoekt.

Stap 4: Wees geduldig en heb plezier

Afhankelijk van je wens, is geduld vereist. Net als het ondernemen van concrete stappen in de goede richting. Obsessief bezig zijn met je wensen, werkt volgens Gabrielle Bernstein averechts. Met duwen en trekken verlaag je namelijk de frequentie van je energie. Je goed voelen (ook als je wens nog niet is uitgekomen) en het met plezier gadeslaan van het langzaam ontvouwen van je dromen, brengt ze juist dichterbij. Gebeurt dat niet of lijken er steeds dingen mis te gaan? Dan is daar volgens haar een reden voor. ‘Obstakels zijn omwegen in de goede richting. (…) Het universum heeft een plan dat beter is dan dat van jou.’


Meer lezen?

Volgend artikel
Lieve spijtoptant, Susan Smit schreef je deze brief
Lieve spijtoptant, Susan Smit schreef je deze brief