Je leven wordt lichter als je bewust leert kiezen voor liefde

Fotografie Door Rosalinda Weel
Je leven wordt lichter als je bewust leert kiezen voor liefde Je leven wordt lichter als je bewust leert kiezen voor liefde Je leven wordt lichter als je bewust leert kiezen voor liefde

De liefde is veel beschreven en bezongen, maar die liefde lijkt vooral te gaan over relaties: of die nu met anderen is of met jezelf. Maar de ware liefde, de echte liefde, is veel groter dan dat. In haar boek ‘Het antwoord is liefde’ legt Rosalinda Weel je uit hoe je in contact kunt komen met deze krachtige bron.

‘Is het antwoord áltijd liefde?’ Die vraag stelden we Rosalinda Weel, auteur en spiritueel coach.

’Het leven is de reis, liefde is de bestemming’, schreef Osho. En zo is het. We worden in liefde geboren en keren aan het einde van ons leven ook weer terug naar deze grote energiebron. Het is een ander soort liefde dan die je kent van relaties. Het is een grote onvoorwaardelijke en krachtige energie waarmee we vele situaties kunnen helen en transformeren in ons leven. Als je bewust bent van deze oorspronkelijke liefde en ook weet hoe je van deze bron gebruik kunt maken, merk je dat je meer innerlijk geluk, rust en liefde op allerlei gebieden in je leven zult ervaren. Alle ervaringen in het leven, inclusief de uitdagingen en situaties die wij wellicht als negatief ervaren, zijn bedoeld om te leren in liefde. Zie alle levenservaringen als de mogelijkheid om telkens weer een bewuste keuze te kunnen maken: voor angst of voor liefde. Daar waar de angst gevoed wordt, zul je meer onaangename gevoelens ervaren. Maar als je bewust leert kiezen voor liefde, zul je merken dat er prettige veranderingen plaatsvinden.

Jij bént liefde

Kiezen voor antwoorden van liefde in plaats van angst, wil overigens niet zeggen dat je altijd maar lief moet doen of lief gevonden wilt worden. Het houdt juist in dat je misschien wel eens goed boos moet worden, je grens mag trekken en nee durft te zeggen. Lief zijn voor jezelf en, sterker nog, weten dat jij liefde bént, is het begin van alle vreugde, vrede en liefde. Je kunt die antwoorden van liefde op vele manieren leren vinden en zo stap voor stap groeien in liefde.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Tijdelijk 10,- korting met code TANTRA10

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

De eerste belangrijke stap naar deze groei in liefde is ‘vertragen’. Dit woord klinkt vaak niet aantrekkelijk voor ons westerse, snelle en multi-taskende mensen. Maar het is wel de eerste noodzakelijke stap. Als je in je leven op een sneltrein zit en van station naar station dendert, heb je niet de tijd om te voelen of de reis nog goed bevalt. Dan kom je misschien wel op een station uit waarvan je denkt: ‘Wil ik wel op deze bestemming zijn?’. Door bewust je rust te nemen, kun je met alle zintuigen waarnemen waar je bent en hoe jij je voelt. En vanuit de rust de volgende bewuste stappen nemen. Liefde kan alleen stromen in rust en niet in snelheid. De liefde van je leven kus je toch ook niet vluchtig? Zie het maar als een mooie filmscène waar geliefden eindelijk bij elkaar komen en elkaar langzaam maar zeker die kus geven. Zo vind je ook die grote helende energie die liefde heet in je leven. In rust, langzaam maar zeker, maar het resultaat mag er zijn: de ware liefde!”


Meer Happinez?

Volgend artikel
Kun je in een romantische relatie wel écht vrij zijn?
Kun je in een romantische relatie wel écht vrij zijn?