Terug naar overzicht

Zo stimuleer je je levensenergie

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Zo stimuleer je je levensenergie

De eeuwenoude Oosterse leer tantra kun je zien als een weg die je door zelfonderzoek laat verbinden met je lijf. Met behulp van tantrische oefeningen kun je comfortabeler worden met je seksuele energie. Zo leer je jezelf beter kennen en je intuïtie ontwikkelen. We delen drie manieren om met behulp van tantra je levensenergie te laten stromen.

Geef jezelf een gezichtsmassage

Door jezelf te masseren kom je uit je hoofd en in je lijf. Jezelf aanraken stimuleert de connectie met je lichaam. Een fijne manier om jezelf aan te raken is een gezichtsmassage. Ga op een rustige plek zitten en sluit de deur zodat je niet gestoord kunt worden. Zet een timer op tien minuten en begin met het zachtjes wrijven en knijpen in je huid, zodat je je huid als het ware wakker maakt. Neem een paar druppeltjes olie (een speciale gezichtsolie, of arganolie, kokosolie of amandelolie) en verdeel die over je vingers. Masseer je gezicht van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Dat mag best met wat druk, maar het hoeft niet heel krachtig. Sluit je ogen tijdens de massage en probeer bij elke aanraking meer te ontspannen, eventueel met behulp van je ademhaling.

Knuffel voor positieve energie

Liefdevolle aanrakingen verminderen stress en helpen te ontspannen. Door te knuffelen stimuleer je het gelukshormoon oxytocine waardoor je een goed gevoel overhoudt aan een stevige omhelzing. Een knuffel is dus niet alleen fijn, maar ook nog eens gezond. Zoek een knuffelpartner, liefst iemand uit je dichtbije omgeving, en stem daarmee af. In corona-tijd is het nóg belangrijker te onderzoeken of je je allebei comfortabel voelt bij een omhelzing. Kies bijvoorbeeld je beste vriend(in), je partner of je kind. Geef zo vaak als voor jullie allebei fijn voelt een liefdevolle, warme knuffel. Houd je de knuffel minstens twintig seconden vol, dan heeft dat al een kalmerende werking op lichaam en geest.

Kietel je huid met een veertje

Een eenvoudige manier om je huid fijne prikkels te geven is door middel van aanraking. Met de zachte tintelingen van een veertje kietel je je huid en verwen je je lijf. Trek jezelf terug op een rustige plek en kom zitten in een comfortabele positie, bijvoorbeeld op een meditatiekussen of een zachte deken. Zorg dat je handen en armen bloot zijn en stel vervolgens een timer in op vijf minuten. Sluit je ogen en kom met een paar diepe ademhalingen tot rust. Neem het veertje in je hand en start met aanraken op een gevoelige plek waar veel zenuwuiteinden bij elkaar komen. Bijvoorbeeld op je vingertoppen, je handpalmen of je onderarmen. Overhaast de aanrakingen niet en kietel langzaam en mindful. Probeer met aandacht te voelen. Ben je rechtshandig, start dan met het veertje in je rechterhand. Ben je linkshandig, start dan andersom. Wissel vervolgens van arm.


Meer Happinez?

Tekst: Susanne van Gendt

Door anderen gelezen