5 dingen die je niet wilt horen als je single bent

5 dingen die je niet wilt horen als je single bent 5 dingen die je niet wilt horen als je single bent 5 dingen die je niet wilt horen als je single bent

Als je een relatie hebt, krijg je niet zo heel vaak de vraag waaróm dat eigenlijk zo is. Maar ben je single, dan zijn de vragen over je relatiestatus vaak niet van de lucht. Vijf vragen waar je als single niet op zit te wachten – plus een paar prima alternatieven. 

Ze kunnen tegelijk heel goed bedoeld en heel vervelend zijn: de vragen die je krijgt als je single bent. Je omgeving ziet je graag weer in een relatie, vanuit het idee dat je dan gelukkiger bent. Iemand snapt niet hoe het kan, want je bent toch zo’n leukerd, of hij/zij heeft een helder idee waar het mis gaat en wil je daar graag even over adviseren. Nogmaals: negen van de tien keer goed bedoeld, maar desondanks vaak heel vervelend. En wel hierom.

Wordt het niet weer eens tijd?

Tsja, wat is ’tijd’? Moet je na een half jaar of een jaar weer onder de pannen zijn? Deze vraag gaat uit van de gedachte dat single-zijn een tussenperiode is die vooral niet te lang moet duren. Terwijl: je wilt niet zomaar een nieuwe verkering, maar iemand die echt iets toevoegt aan je leven.

Maar je bent zo’n leuke meid/gast!

Dank je. Ik ben inderdaad best leuk. En toch kom ik niet aan de lopende band mensen tegen met wie ik zo’n klik heb dat ik denk: met jou ga ik m’n leven delen.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Tijdelijk 10,- korting met code TANTRA10

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

De tijd tikt door, hè.

Met andere woorden: je bent de jongste niet meer, straks is iedereen bezet / wil niemand je meer / is het te laat om nog aan een gezin te beginnen. Tja. Ten eerste kun je zelf ook klokkijken. Ten tweede: we leven niet meer in een tijd waarin iedereen na z’n dertigste voor de eeuwigheid vergeven is aan één prins of prinses.


Je wilt te graag / Je probeert niet hard genoeg

Als je een nieuwe verkering wilt, is de gedachte, moet je een beetje nonchalant blijven en vooral niet wanhopig worden. Tegelijkertijd moet je er moeite in steken, want hallo, je kunt niet verwachten dat Mr(s) Right zomaar op je stoep staat. Ja, wat is het nou? Er is niks mis met verlangen naar een nieuwe liefde – en je hoeft van daten ook geen dagtaak te maken. Volg gewoon je gevoel.

Je bent te kritisch

Veelgehoorde opmerking als je al wat ouder bent en een paar relaties achter de rug hebt. Je zou de lat te hoog leggen, en daardoor allerlei reuze geschikte kandidaten aan je voorbij laten gaan. Terwijl weten wat je wilt de kans vooral vergroot dat je uiteindelijk iemand tegenkomt waarvan je denkt: dít is hem/haar.

Wat je wél wilt horen

Als jij iemand bent die af en toe argeloos een van bovenstaande dingen zegt, en daar helemaal niks verkeerds mee bedoelt, denk je misschien: ja, wat mag ik dan wél zeggen? Over het algemeen is ‘Hoe gaat het met je?’ een prima alternatief. Ben je echt benieuwd naar iemands relatiestatus, dan volstaat ‘Ben je op zoek?’ of ‘Zou je graag een relatie willen?’.

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Meer lezen over relaties?

Zo vind je de partner die echt bij je past: ken jezelf én jouw type.

Volgend artikel
Lieve single, deze brief is voor jou
Lieve single, deze brief is voor jou