De kunst van het bij elkaar blijven: zo houd je een relatie gezond en sterk

De kunst van het bij elkaar blijven: zo houd je een relatie gezond en sterk De kunst van het bij elkaar blijven: zo houd je een relatie gezond en sterk De kunst van het bij elkaar blijven: zo houd je een relatie gezond en sterk

Wat als je wil werken aan een sterkere liefdesband, maar niet direct de stap naar de relatietherapeut wil zetten? Gesprekken waarin echt wordt geluisterd naar elkaars wensen en behoeften zijn dan essentieel. Toch schiet juist dat er in de dagelijkse drukte vaak bij in. LoveSync brengt stellen in zes weken weer terug naar de kern van hun relatie.

Wanneer is de laatste keer dat jij je echt verbonden hebt gevoeld met je partner? We weten allemaal hoe belangrijk die momenten zijn voor een gelukkig liefdesleven. Toch schieten juist die momenten van verbinding er snel bij in. Omdat de vaatwasser nog moet worden ingeruimd, je morgen weer vroeg op moet en de kinderen naar voetbaltraining moeten. Koppels die net bij elkaar zijn voeren vaak nog nachtenlang gesprekken over hun diepste wensen en verlangens. Hoe langer een stel bij elkaar is, hoe zeldzamer die gesprekken worden. En dat is zonde, want juist die momenten zorgen voor een sterke en gezonde relatie. Om die reden richtte Jonathan Bakker LoveSync op, een online programma waarmee stellen op een toegankelijke manier hun relatie kunnen verbeteren.

Van hart tot hart

In de drukte van het dagelijks leven is een diep gesprek met je partner vaak niet het belangrijkste agendapunt. Dat weet Jonathan als geen ander. “Zelf ben ik in december bijvoorbeeld voor de tweede keer vader geworden. Thuis is het superdruk. Er lopen twee kinderen rond die aandacht vragen en natuurlijk moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Door de drukte ben ik geneigd mijn relatie minder aandacht te geven dan het verdient. Gesprekken van hart tot hart komen er bijna niet meer van. Het gaat vaker over wie de luiers meeneemt en wie het eten gaat koken.”

Terug naar de kern

Dat gesprekken van romantisch naar praktisch verschuiven naarmate de tijd verstrijkt is onvermijdelijk. Juist daarom is het ook belangrijk om heel bewust die verbinding op te zoeken als dat niet meer automatisch gaat. Gesprekken over luiers zijn wel nodig, maar raken natuurlijk niet de kern van een liefdesrelatie. LoveSync is een manier om die verbinding met elkaar weer op te zoeken, zonder dat je meteen hele grote stappen hoeft te zetten of naar een relatietherapeut hoeft te gaan. Het is een ontspannen manier om aan je relatie te werken. “Therapie is voor veel mensen drie stappen te ver. Ook voor mij. Het lijkt iets wat je doet als je écht grote problemen hebt, maar niet als je de relatie gewoon fris en leuk wil houden. Dan kun je natuurlijk een boek lezen, maar hoe breng je dat vervolgens in de praktijk? LoveSync helpt je hierbij. In zes weken kunnen stellen aan hun relatie werken, simpel online op hun eigen tempo en op hun eigen tijd.”

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

De kunst van het bij elkaar blijven

Het programma is gebaseerd op vijf basisthema’s die belangrijk zijn in elke relatie. Communicatie, vertrouwen en respect, seksualiteit, frustratie en veiligheid en verbondenheid. Stellen kunnen elke dag een filmpje bekijken en krijgen opdrachten om uit te voeren. “Zo kunnen stellen op hun eigen tempo en op een ongedwongen manier aan hun relatie werken. De een kijkt het filmpje ‘s ochtends bij het ontbijt voordat ze naar het werk gaan, de ander doet het ‘s avonds. Maar hoe dan ook worden in die zes weken onderwerpen aangesneden die belangrijk zijn om te bespreken, maar in de praktijk vaak ondergesneeuwd raken. Ook wanneer je partner niet mee wil doen aan het programma is het erg nuttig. Vaak ontdekken mensen dan dat ze aannames doen voor hun partner, terwijl die helemaal niet hoeven te kloppen. Een open en eerlijk gesprek hierover kan veel nieuwe inzichten opleveren. Uiteindelijk maakt dat de liefdesband sterker.”

Over auteur
Freelance journalist Joanne Wienen blijft (met vallen en opstaan) altijd zoeken naar het geheim van een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Ze schrijft artikelen over alles wat ze tijdens die levensreis meemaakt en leert.
Volgend artikel
Een ode aan moederliefde: de emmer die nooit kan overlopen
Een ode aan moederliefde: de emmer die nooit kan overlopen