Buitenbeentje, jij hebt de kracht diepe verbindingen aan te gaan

Buitenbeentje, jij hebt de kracht diepe verbindingen aan te gaan Buitenbeentje, jij hebt de kracht diepe verbindingen aan te gaan Buitenbeentje, jij hebt de kracht diepe verbindingen aan te gaan

Buitenbeentjes kunnen zich geïsoleerd voelen in een maatschappij waarin alles en iedereen op elkaar lijkt. Maar dat gevoel van isolatie kan uiteindelijk leiden tot de meest magische verbindingen met gelijkgestemde zielen.

Wat is een buitenbeentje eigenlijk? Simpelweg iemand die niet past binnen wat we beschouwen als ‘normaal’. Nu is ‘normaal’ al een raar woord, want de definitie ervan is voor ieder persoon anders. Toch zullen de meeste mensen wel snappen wat wordt bedoeld met een buitenbeentje. Misschien omdat je iemand kent die er eentje is; misschien omdat je er zelf een bent.

Een gevoel van isolatie

Mensen die zich een buitenbeentje voelen, kunnen zich geïsoleerd voelen. Alsof ze niet in verbinding staan met anderen, maar aan de zijlijn staan. In de media en op sociale media worden we bestookt met beelden en ideeën waarin wordt bepaald wat onze idealen moeten zijn. Op het gebied van succes (een goede baan, veel geld), maar ook op het gebied van schoonheid. Buitenbeentjes voelen zich vaak ongemakkelijk bij die idealen. Ze voelen intuïtief dat het bereiken van die oppervlakkige doelen hen geen levensgeluk zal brengen.

Een grote kracht

Toch kan het voorkomen dat we alsnog hard ons best doen om ‘erbij te horen’. Wanneer buitenbeentjes niet wordt geleerd dat hun eigenheid juist hun grootste kracht is, proberen ze het vaak te verbloemen, alsof het iets onwenselijks is. Evolutionair gezien is dat ook logisch. De mens is gemaakt als sociaal wezen dat het best functioneert binnen een veilige gemeenschap. Vroeger kon het ‘anders zijn’ het verschil tussen leven of dood zijn. Maar die tijd ligt gelukkig ver achter ons. De eigenheid van buitenbeentjes is juist een grote kracht, omdat ze daardoor niet alleen hun eigen pad durven te bewandelen, maar ook diepe zielenconnecties aangaan.

In isolatie verbinding vinden

Voor buitenbeentjes voelt het onnatuurlijk om klakkeloos de massa te volgen als het op keuzes aan komt. De regels volgen – simpelweg omdat het ‘zo hoort’ – klinkt hen absurd in de oren. En precies daarin schuilt hun kracht. Wie een buitenbeentje is, gaat vroeg of laat vraagtekens plaatsen en zelf uitzoeken wat een zinvol en rijk leven voor hen eigenlijk inhoudt. Dat zal uiteindelijk leiden tot een veel duurzamer levensgeluk én de ontmoeting met gelijkgestemde zielen. Mensen die zich ook lange tijd geïsoleerd voelden, maar juist daarom beseffen hoe magisch het is om iemand te ontmoeten die dat gevoel herkent. Kortom: eigenheid of anders zijn is geen tekortkoming, maar juist een essentieel onderdeel in het aangaan van diepe, spirituele verbindingen.

Meer lezen?

Over auteur
Freelance journalist Joanne Wienen blijft (met vallen en opstaan) altijd zoeken naar het geheim van een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Ze schrijft artikelen over alles wat ze tijdens die levensreis meemaakt en leert.
Volgend artikel
Hoe Tinder onze liefdesrelaties verandert
Hoe Tinder onze liefdesrelaties verandert