Op zoek naar een nieuwe liefde? Dit zijn de zes plekken waar je ‘m tegen het lijf loopt

Fotografie Tekst Dorien Vrieling
Op zoek naar een nieuwe liefde? Dit zijn de zes plekken waar je ‘m tegen het lijf loopt Op zoek naar een nieuwe liefde? Dit zijn de zes plekken waar je ‘m tegen het lijf loopt Op zoek naar een nieuwe liefde? Dit zijn de zes plekken waar je ‘m tegen het lijf loopt

Om de liefde van je leven te ontmoeten hoef je je niet per se op de datingapps te storten. Nog steeds vinden de meeste mensen hun objet d’amour offline. Veel spannender en leuker: blikken uitwisselen zonder dat je weet hoe hij (of zij) heet en welke kant ie jou op zou swipen. Op deze plekken vind je je nieuwe vlam.

De bibliotheek

Veel romantischer kan het eigenlijk niet beginnen: een paar mooie ogen die je aankijken vanaf de andere kant van de boekenkast, of zomaar op een zondagmiddag in gesprek raken op de poëzie-afdeling over die bundel die jij mee naar huis neemt.

De sportschool

Toegegeven, een zweterig hoofd en een functionele sport-outfit geven je misschien niet het meest aantrekkelijke gevoel, maar toch kan een lesje bodypump of je eigen serie squats en lunges op de sportschool zomaar het startpunt vormen voor iets moois. De liefde van je leven zal je wel vaker op je minder glamoureuze momenten zien, dus als dit de plek is waar een vonk ontstaat weet je meteen dat je niet hoeft te doen alsof.

De bio-supermarkt

Het schijnt dat er een heleboel relaties ontstaan in de supermarkt: gewoon op de groenteafdeling of bij de diepvriespizza’s. Niet zo gek ook, als je bedenkt hoeveel tijd de meeste mensen daar elke week doorbrengen. In de bio-winkel zijn je kansen waarschijnlijk nog iets groter, omdat je dan al meteen iets meer van elkaar weet dan bij de doorsnee kruidenier. Een nieuwe vlam die je daar ontmoet doet z’n best om bewust te leven.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Vrijwilligerswerk

Het is altijd makkelijker om in gesprek te raken als je samen iets aan het dóen bent. Zeker als je allebei hetzelfde doel hebt. Je stad of dorp een fijnere plek maken, bijvoorbeeld. Kom je elkaar tegen tijdens een vrijwilligersbaantje, dan heb je al meteen een grote gemene dele. Ook zegt het iets over zijn of haar persoonlijkheid: deze persoon denkt niet alleen aan zichzelf en is bereid zich ergens voor in te zetten.

Tijdens een cursus of workshop

Hallo romcom (ken je Ghost nog, die film met Demi Moore en Patrick Swayze?): een cursus pottenbakken (of fotografie, portrettekenen, doe-het-zelven… waar je maar zin in hebt) is een briljante start van een relatie. Je bent iets leuks aan het doen, met een duidelijk doel (iets leren), en als je dan iemand tegenkomt waar je lol mee hebt kan er zomaar, heel ongedwongen, iets bijzonders ontstaan.

Of… tijdens een speciaal Valentijnsdiner

Zie je 14 februari alweer in je agenda staan en denk je ‘not for me’? Wie weet wordt dat dit jaar anders. Houd je van lekker eten en sta je open voor de liefde, dan is het Valentijnsdiner van Go Wit the Glow misschien iets voor jou. Bij restaurant Zwart in Amsterdam kun je op 14 februari 2018 aanschuiven bij een plantaardig driegangendiner met aansluitende lezing. De liefde én de plantaardige levensstijl staan centraal. Je kunt je hier aanmelden.

Volgend artikel
Wat als je afscheid moet nemen van je grote liefde?
Wat als je afscheid moet nemen van je grote liefde?