Met deze hartmeditatie versterk je het vertrouwen tussen jou en je partner

Met deze hartmeditatie versterk je het vertrouwen tussen jou en je partner Met deze hartmeditatie versterk je het vertrouwen tussen jou en je partner Met deze hartmeditatie versterk je het vertrouwen tussen jou en je partner

Met deze oefening versterk je het vertrouwen – in elkaar, in jezelf en in de stroom van het leven.

Even niet luisteren naar alle gedachten die in je hoofd opkomen, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Laat je hart je helpen. Tijdens deze hartmeditatie gebruik je je aangeboren vermogen om niet alleen te voelen hoe je eigen hart zich opent, maar ook dat van de ander. Misschien merk je dat je eerst nog van alles denkt, over jezelf, of over de persoon tegenover je. Gedachten zijn er nu eenmaal, maar je kunt ze ook als wolkjes voorbij laten drijven. Durf wat je voelt in je hart te volgen en hou vast aan de liefde die ons allemaal met elkaar verbindt.

De meditatie

Ga recht tegenover je oefenpartner zitten. In lotushouding of als dat niet lukt op een andere manier, maar wel zo dat jullie elkaars lichaam aan kunnen raken.

Leg allebei je linkerhand op je hart en je rechterhand op het hart van de persoon die tegenover je zit – dus jouw rechterhand ligt weer op haar of zijn linkerhand. Sluit je ogen en focus eerst op je eigen ademhaling en daarna ook op die van je partner. Voel wat er gebeurt.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Een variant op deze oefening is dat je met je handen gevouwen voor je borst elkaar zo lang mogelijk recht in de ogen kijkt. Ook dan zul je merken dat er veel los kan komen. Schrik niet van eventuele emoties, die zijn er. Ze komen, en ze gaan ook altijd weer voorbij. Waar het uiteindelijk om gaat is dat jullie allebei voelen hoe de energie van hart tot hart stroomt.

Tekst: Wies Enthoven


Meer lezen over meditatie?

Wil mediteren niet lukken? Dit is waarom.

Volgend artikel
Zo houd je in de winter je humeur op peil
Zo houd je in de winter je humeur op peil