Vind je het soms moeilijk om je geliefde toe te laten? Dit brengt jullie dichter bij elkaar

Vind je het soms moeilijk om je geliefde toe te laten? Dit brengt jullie dichter bij elkaar Vind je het soms moeilijk om je geliefde toe te laten? Dit brengt jullie dichter bij elkaar Vind je het soms moeilijk om je geliefde toe te laten? Dit brengt jullie dichter bij elkaar

Het kan soms best lastig zijn om je geliefde of vriend(in) toe te laten in je gevoelswereld. Wil je graag weer helemaal je hart kunnen luchten? Probeer samen deze hartmeditatie.

Het volgende ritueel kan een manier zijn om jullie weer dichter bij elkaar te brengen. Deze begroeting is bedoeld om het beste van jezelf in de ander te brengen, en het beste van de ander in jouw hart te ontvangen. Als je de begroeting hebt gedaan, stroomt je hart over van liefdevolle energie, die je weer kunt verspreiden.

Probeer deze oefening met je geliefde

Stap 1: Ga tegenover elkaar staan, met beide voeten stevig op de grond, en kijk elkaar aan.

Stap 2: Leg je linkerhand op je eigen hart. Je partner of bijvoorbeeld de vriendin die tegenover jou staat, legt zijn of haar rechterhand op jouw hand. Beide handen liggen dus op jouw hart.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Stap 3: Doe omgekeerd hetzelfde. Degene die tegenover jou staat, legt zijn linkerhand op z’n eigen hart. En jouw rechterhand gaat over die hand heen. Zo ontstaat er tussen jullie een cirkel van hart tot hart.

Stap 4: Blijf een tijdje zo staan, adem rustig door en voel dat er een verbinding tot stand komt waarbij de energie tussen jullie kan gaan stromen.

Stap 5: Als jullie je handen hebben weggehaald, kunnen jullie elkaar aankijken en uitspreken wat er op dat moment in jullie opkomt, recht uit het hart.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen, visagie door Ingrid van Hemert

Meer lezen over liefde?

Dit is het geheim van ‘ze leven nog lang en gelukkig’.

Volgend artikel
3 tantralessen voor een spetterend seksleven (waar élk koppel wat aan heeft)
3 tantralessen voor een spetterend seksleven (waar élk koppel wat aan heeft)