De wereld in zeven dagen

De wereld in zeven dagen De wereld in zeven dagen De wereld in zeven dagen

Mensen verschillen van elkaar, en toch willen ze uiteindelijk hetzelfde. Ze zijn op zoek naar geluk, harmonie, en erkenning. Dat laat de VPRO zien in de nieuwe serie. De wereld in zeven dagen, waarin zeven levens in zeven steden wereldwijd vragen over het leven beantwoorden.

Persoonlijke reis

In de nieuwe VPRO-serie De wereld in zeven dagen passeren zeven thema’s de revue bij zeven gezinnen van over de hele wereld spelen. In hoeverre betekenen deze thema’s hetzelfde betekenen voor deze mensen? Een poëtische en persoonlijke reis van Turkije, Kenia en Brazilië tot aan de VS en van Rusland en China terug naar ons eigen land. Regisseur en cameraman Hans Pool en journalist Koos de Wilt vlogen de wereld rond en volgden mensen in hun individuele zoektocht naar geluk, liefde en erkenning.

Zoek de verschillen

Zeven verschillende landen, culturen, normen, waarden, geloven en geschiedenis, maar zijn we allemaal wel zo verschillend? Of zoeken we in ons dagelijkse bestaan uiteindelijk allemaal naar hetzelfde? De wereld in zeven dagen gaat over de universele betekenis van alledaagse thema’s en levensvragen. Ingesproken door Adriaan van Dis.

Voor een introductie van de hoofdpersonen en achtergrondinformatie kijk op www.vpro.nl/programmas/de-wereld-in-zeven-dagen

Volgend artikel
De wereld door de ogen van Jimmy Nelson
De wereld door de ogen van Jimmy Nelson