Waarom je beter een ervaring cadeau kunt geven dan spullen

Waarom je beter een ervaring cadeau kunt geven dan spullen Waarom je beter een ervaring cadeau kunt geven dan spullen Waarom je beter een ervaring cadeau kunt geven dan spullen

Aan welke momenten in je leven denk je met een warm gevoel terug? De allereerste keer in Parijs met je beste vriendin, samen met je moeder naar die film waar jullie allebei bij zaten te snotteren, een lange strandwandeling met je lief toen jullie elkaar net kenden?

Logisch dat het die momenten zijn die je bijblijven, want ervaringen maken ons gelukkig. Dat zit zo:

1. Ervaringen blijven je langer bij

De dingen die we beleven met anderen, blijven veel langer hangen dan de cadeautjes die we hebben gekregen, blijkt uit onderzoek. Een pakje met een strik erom geeft een korte geluksboost, maar dat gevoel ebt snel weer weg. Met ervaringen werkt het juist andersom. Ons geheugen kleurt de herinnering positief, waardoor we er met een warm gevoel aan terugdenken.

2. Een gedeelde ervaring maakt je band sterker

Hoe fijn het ook kan zijn om af en toe in je eentje te cocoonen, uiteindelijk zijn we gemaakt om samen te zijn. Het eerste pak sneeuw in december dat je ontdekt als je ’s ochtends het gordijn opendoet: het is extra mooi als je er samen met je geliefde of kinderen naar kunt kijken. En over dat concert van je favoriete band heb je het jaren later nóg met je vriendin, want dat deelde je met haar, en met niemand anders.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

3. Een ervaring laat je voelen dat je leeft

Wie je bent, is een optelsom van je karakter én alles wat je in je leven hebt meegemaakt en gezien. Hoe meer je eropuit gaat, hoe meer je groeit. Je komt op nieuwe plekken, ontmoet mensen die anders leven dan jij, en je leert jezelf steeds beter kennen. Ervaringen laten je voelen dat je leeft. Veel meer dan spullen dat ooit kunnen doen.


Meer lezen over geluk?

Zo stimuleer je je lichaam om geluksstofjes aan te maken.

Volgend artikel
Deze 7 gewoonten staan geluk in de weg: herken jij ze?
Deze 7 gewoonten staan geluk in de weg: herken jij ze?