Even loskomen van je dagelijkse beslommeringen? Maak een spirituele reis in Europa!

Even loskomen van je dagelijkse beslommeringen? Maak een spirituele reis in Europa! Even loskomen van je dagelijkse beslommeringen? Maak een spirituele reis in Europa! Even loskomen van je dagelijkse beslommeringen? Maak een spirituele reis in Europa!

Ontsnappen uit je dagelijkse routines en naar binnen keren? Dat kan natuurlijk trekkend door prachtige oorden als Vietnam, Australië, Canada, Maleisië. Maar voor wie niet zo ver wil reizen: vier spirituele reisideeën in Europa.

Romantiek in Zuid-Frankrijk

Je kent het gevoel wel. Je komt vol spanning aan op een vakantiebestemming en dan blijkt het voorbij perfectie en romantiek. Mooier dan je je had kunnen voorstellen. Maison Tuduka in Roquefort-les-Pins bij Nice is zo’n droombestemming. ‘s Ochtends word je niet te versmaden ontbijt verzorgd door gastvrouw Danielle. Het zwembad wenkt, net als de tuin en het terras voor je appartement. En, last but not least, je kunt buiten koken! Dan laten we bezoekjes aan Nice, Cannes, Antibes en Saint Paul de Vence nog buiten beschouwing. Pure retraite, met name in juni en september als het goed weer is en nog niet toeristisch druk.

Treinreis op de bonnefooi

Wil je je favoriete Europese vakantieland echt goed leren kennen? Reis er dan een paar weken met de trein doorheen met de Interrail One Country Pass. Leer de taal, cultuur en gebruiken kennen, geniet van de wisselende landschappen en, als je durft, ga op de bonnefooi! Echte verrassingen schuilen in het ongeplande. Je kiest zelf het aantal reisdagen en tot je 28ste reis je met korting.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Op pelgrimstocht

Jong en oud, gelovig en niet-gelovig gaat voor bezinning wandelend op pad naar het Spaanse Santiago de Compostella. Deze route, in het Nederlands de Sint Jacobsroute genaamd, is het pad dat pelgrims al eeuwenlang naar het graf van apostel Jacobus leidt. Struinend langs idyllische dorpen en door prachtige natuur stap je in stilte door of neem je onderweg medepelgrims in de arm voor een diep gesprek. Voor de hele Camino (‘weg’ in het Spaans), vertrekkend vanuit Zuid-Frankrijk of Portugal, trek je een paar maanden uit. Als dat niet in je planning past, loop je een deel van de route door bijvoorbeeld Noord-Spanje. Bekijk de foto’s in het boek Sint Jacobsroute en vraag je af waarom je je wandelschoenen nog niet aan hebt. Lees het boek Camino voor een humoristisch en eerlijk verhaal over ‘s werelds bekendste pelgrimsroute.

Spaanse retraite

Behoefte aan stilte, wandelen en yoga? Geef je dan op voor een zevendaagse stilteretraite nabij Valencia. De retraite wordt begeleid door Ellen van Iersel van Live Mindfully. Ellen is gecertificeerd mindfulness trainer met veel ervaring op het gebied van meditatie en het begeleiden daarvan. Plak er een paar daagjes Valencia aan vast en je komt weer vredig én bruisend in Nederland terug. Houd de site en Facebookpagina van Live Mindfully in de gaten voor de geplande retraites.

Meer lezen?

Altijd alleen willen reizen lees dan dit artikel: Waarom je minstens één keer in je leven alleen op reis moet gaan en Waarom jij op reis de beste versie van jezelf wordt.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Dit is Elon Musk’s kijk op klimaatverandering
Dit is Elon Musk’s kijk op klimaatverandering