Terug naar overzicht

Een symbolisch boeket samenstellen: zo doe je dat

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Een symbolisch boeket samenstellen: zo doe je dat

Een mooi boeket op je tafel, wat droogbloemen in een kleine vaas; bloemen fleuren de boel op. Maar behalve genieten van de kleur en vorm van bloemen is het leuk om te weten waar ze voor staan. Op die manier kun je een symbolisch boeket voor iemand samenstellen. Stel zelf iets verrassends samen voor je geliefde, beste vriend(in) of oma.

Lisianthus: stevig fundament

De lisianthus heeft een steel waar op speelse wijze meerdere bloemen uit groeien. De bloem heeft dus een bron met meerdere vertakkingen en staat in die zin voor verbinding. Als je iemand een lisianthus geeft, bedank je die persoon voor de fijne verbinding of voor het zijn van het stevige fundament van waaruit jij kunt groeien.

Lelie: innerlijke transformatie

De lelie groeit vanuit de modder en staat in die zin symbool voor het leven in zowel schaduwrijke als lichte momenten. Met de lelie steek je iemand een hart onder de riem in een moeilijke tijd en geef je aan hoeveel waardering je hebt voor iemands kracht. Een bloem die wordt geassocieerd met dood, rouw en verlies, maar ook en vooral prachtig symbool staat voor innerlijke transformatie.

Freesia: onvoorwaardelijke liefde

De beeldschone freesia staat voor harmonie in liefde. Als je iemand een freesia geeft, bedank je diegene voor het openen van zijn of haar hart voor jou. Onvoorwaardelijke liefde is het thema van deze bloem; een vorm van liefde die niet voor iedereen even toegankelijk is. De freesia is de uitgelezen huwelijksboekettenbloem.

Cymbidium: diepe vriendschap

Cymbidium is een stervormige orchidee. Het is een bloem die in volle bloei zijn centrum laat zien. De cymbidium spreidt als het ware de armen wijd open en toont zich in volle glorie. Het is dan ook treffend dat deze bloem voor diepe vriendschap staat, waarin je jezelf op je kwetsbaarst kunt tonen aan de ander.

Beeld: fotografie door Ernie Enkelaar, styling door Cyn Ferdinandus

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen