Een symbolisch boeket samenstellen: zo doe je dat

Een symbolisch boeket samenstellen: zo doe je dat Een symbolisch boeket samenstellen: zo doe je dat Een symbolisch boeket samenstellen: zo doe je dat

Een mooi boeket op je tafel, wat droogbloemen in een kleine vaas; bloemen fleuren de boel op. Maar behalve genieten van de kleur en vorm van bloemen is het leuk om te weten waar ze voor staan. Op die manier kun je een symbolisch boeket voor iemand samenstellen. Stel zelf iets verrassends samen voor je geliefde, beste vriend(in) of oma.

Lisianthus: stevig fundament

De lisianthus heeft een steel waar op speelse wijze meerdere bloemen uit groeien. De bloem heeft dus een bron met meerdere vertakkingen en staat in die zin voor verbinding. Als je iemand een lisianthus geeft, bedank je die persoon voor de fijne verbinding of voor het zijn van het stevige fundament van waaruit jij kunt groeien.

Lelie: innerlijke transformatie

De lelie groeit vanuit de modder en staat in die zin symbool voor het leven in zowel schaduwrijke als lichte momenten. Met de lelie steek je iemand een hart onder de riem in een moeilijke tijd en geef je aan hoeveel waardering je hebt voor iemands kracht. Een bloem die wordt geassocieerd met dood, rouw en verlies, maar ook en vooral prachtig symbool staat voor innerlijke transformatie.

Freesia: onvoorwaardelijke liefde

De beeldschone freesia staat voor harmonie in liefde. Als je iemand een freesia geeft, bedank je diegene voor het openen van zijn of haar hart voor jou. Onvoorwaardelijke liefde is het thema van deze bloem; een vorm van liefde die niet voor iedereen even toegankelijk is. De freesia is de uitgelezen huwelijksboekettenbloem.

Cymbidium: diepe vriendschap

Cymbidium is een stervormige orchidee. Het is een bloem die in volle bloei zijn centrum laat zien. De cymbidium spreidt als het ware de armen wijd open en toont zich in volle glorie. Het is dan ook treffend dat deze bloem voor diepe vriendschap staat, waarin je jezelf op je kwetsbaarst kunt tonen aan de ander.


3x leuke pluktuinen in Nederland

Wat is er nou leuker dan zelf je bloemenboeket plukken? Bij deze 3 pluktuinen kan het:

Hoeve Ravenstein in Baarn

Hoeve Ravenstein is een eeuwenoude boerderij waar je bloemen en kruiden kunt plukken. De pluktuin bevindt zich achter het boerenerf. Hier groeien verschillende soorten bloemen en kruiden, zoals goudsbloemen, dahlia’s, zonnebloemen, oregano, bieslook en citroenmelisse. Maak een fijne wandeling door de tuin en stel tegelijkertijd een prachtig boeket samen. De pluktuin is geopend van juni tot oktober.

Festina Lente Tuin in Katwijk

Festina Lente’ betekent ‘haast je langzaam’. De naam representeert de werkwijze op deze plek; alle planten en bloemen krijgen de tijd om op hun eigen tempo te bloeien. En dat zijn er nogal wat; je vindt hier talloze soorten bloemen en planten. Een heerlijke plek voor een zomerwandeling tussen het groen.

Stadstuin Kweekland in Arnhem

Bij Stadstuin Kweekland in Arnhem kun je ieder jaar van juni tot oktober terecht voor het plukken van veldboeketten. De stadstuin bevindt zich vlakbij Park Sonsbeek en is voor iedereen toegankelijk. In de kas kun je genieten van een bakje koffie, thee of een verkoelend glas water met wat lekkers. ‘Pak een schaartje en leef je uit, voor jezelf of iemand anders.’

Meer weten?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon

Meer lezen over bloemen en planten?

Laat je betoveren door de magische krachten van planten.

Volgend artikel
Deze planten zorgen voor geluk en voorspoed volgens feng shui
Deze planten zorgen voor geluk en voorspoed volgens feng shui