Laat je betoveren door de magische kracht van planten

Laat je betoveren door de magische kracht van planten Laat je betoveren door de magische kracht van planten Laat je betoveren door de magische kracht van planten

Abracadabra pief pats poef, in deze planten schuilen magische krachten! Lees over de spirituele en medicinale werking van eucalyptus, scindapsus, de koffieplant en aloë vera.

Eucalyptusblaadjes

Onrustig de laatste tijd? Dan is het een idee om je huis te zuiveren met eucalyptusblad. Zwaai, zoals heksen dat in films doen maar dan minder driftig en uiteraard in good spirit, met een brandend bosje groen en baan je een weg door de ruimte om negatieve energie uit de weg te ruimen. Pak een paar takjes vast bij de steel en steek de eucalyptusblaadjes aan. Deze laat je even branden en dan kan het zuiver-ritueel beginnen. Daarna blaas je de vlammetjes uit. De geur die vrijkomt bij het nagloeien blijft nog lang hangen. Een heerlijke aroma om je huis  in te hullen.

Ook kun je van je douche een spa maken, door een paar eucalyptustakken samen te binden met een touwtje en vast te maken aan de douchestang. Te veel gepriegel? Je kunt de takken ook neerzetten in een vaasje in de badkamer. Zowel de aroma als de olie van de eucalyptusblaadjes die vrijkomen bij warmte, hebben een heleboel gezondheidsvoordelen. Zo helpt het opzwelling van de slijmvliezen tegen te gaan, maakt de geur van eucalyptus je geest vrij en brengt het je ’s morgens energie wanneer je slaperig je bed uit stapt.

Scindapsus

Een dot Zwitsal in een pan op het vuur zetten tegen gourmetlucht, een bakje soda in de koelkast dat vieze geurtjes absorbeert? De ramen wagenwijd openzetten bij vrieskou wanneer het blauw staat van de rook? Vergeet alle grootmoedertips die je ooit hebt gehoord over het verwijderen van nare luchtjes. Het enige dat je nodig hebt -je moet er één keer de deur voor uit maar daarna zit je voor jaren gebakken- is een (tromgeroffel) scindapsus. Op te halen bij een plantenboer of tuincentra! Zet de scindapsus op een licht plekje in huis en de bladeren kunnen hun werk doen. Volgens onderzoek van NASA halen de huidmondjes op de bladeren schadelijke stoffen uit de lucht en werken die de meest nare geuren in een handomdraai weg.

Koffieplant bonen

Nog zo’n goeddoener is coffea arabica, de koffieplant. Deze plant, waarvan je de bonen gebruikt, heeft verschillende medicinale werkingen. Vanwege het hoge cafeïne gehalte werkt het stimulerend, anti-narcotisch en helpt het braken tegen te gaan. In homeopathische, dus extreme lage, dosis kan het tegenovergestelde effect bereikt worden en werkt het bijvoorbeeld tegen slapeloosheid.

Aloë vera-sap

Een andere plant met magische kracht is de aloë vera. Heb je een brandwond, dan kun je deze kalmeren met het sap van de aloë vera. Breek het blad en pers het sap eruit. Het sap zit bomvol antioxidanten en mineralen en heeft een direct helende en verzachtende werking op je huid. Niet alleen brandwonden maar ook insectenbeten hebben baat bij het goedje. Bovendien wordt het sap van aloë vera ook weleens gebruikt voor mensen die nagelbijten. Smeer het sap op de vingers en je leert het zo af.

Meer lezen over planten

Check Mooiwatplantendoen.nl als je meer wilt weten over planten-power.

Volgend artikel
Kijk omhoog! Er vliegen miljoenen trekvogels over Nederland
Kijk omhoog! Er vliegen miljoenen trekvogels over Nederland