7 eenvoudige manieren om je intuïtie te versterken

7 eenvoudige manieren om je intuïtie te versterken 7 eenvoudige manieren om je intuïtie te versterken 7 eenvoudige manieren om je intuïtie te versterken

Sommige mensen hebben van nature al een goed ontwikkelde intuïtie, maar iedereen kan leren er gebruik van te maken. Met deze zeven sleutels krijg je toegang tot je innerlijke wijsheid.

Je intuïtie is je innerlijk weten, het is een onderdeel van je onderbewustzijn. Het zit in je en probeert je altijd te bereiken. Doordat we in onze maatschappij nu eenmaal meer met het intellect werken, is onze intuïtie nogal op de achtergrond geraakt.

Omdat je onderbewustzijn veel meer registreert dan je bewust waarneemt, bevat het een schat aan bruikbare informatie. Mensen die succesvol zijn, hebben vaak naast een ontwikkeld verstand ook een sterke intuïtie.

Hoe ontwikkel je intuïtie?

Het is een kwestie van er ontvankelijk voor zijn, jezelf ervoor openstellen. Door meer aandacht te besteden aan wat er eigenlijk in je omgaat, ontwikkel je je intuïtie.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

1. Noteer je gedachten

Neem gedachten die zomaar bij je opkomen serieus. Onthoud ze of schrijf ze op, zodat je er later rustig over kunt nadenken of op kunt reflecteren.

2. Slaap er een nachtje over

De vuistregel ‘ergens een nachtje over slapen’ werkt écht. Neem bij ingewikkelde kwesties alle informatie door, schrijf al je afwegingen op en ga slapen – neem de volgende ochtend de beslissing die het best voelt.

3. Ga iets anders doen

Ontspan. Stel je onbewuste een vraag en ga iets anders doen – mediteren, tuinieren, muziek maken, een warm bad, sporten, wat dan ook – en kijk wat er bij je bovenkomt.

4. Wat vangt je blik?

Wees gespitst op tekens en symbolen in je omgeving. Wat valt je op, wat vangt je blik en wat zegt dat over jou of over waar je je mee bezig houdt?

5. Fantaseer en droom

Voed je onbewuste: gebruik je zintuigen, lees verhalen, luister naar muziek, maak een collage met knipsels uit tijdschriften, knutsel, musiceer, schilder. Droom. Dagdroom. Fantaseer, geef je fantasie de vrije teugel. Kijk wat er spontaan uit je handen komt.


6. Durf alleen te zijn

Durf alleen te zijn en je eigen beslissingen te nemen. Je intuïtie is een hoogstpersoonlijk, op maat gemaakt kompas, neem de ruimte ernaar te luisteren en heb de moed ernaar te handelen.

7. Neem een time-out

Neem bij belangrijke beslissingen een time-out om je onderbewustzijn zijn werk te laten doen. Check af en toe: wat is je gevoel, en waar komt het uit voort?

Twijfel je nog steeds over een moeilijke beslissing? Onthoud dan dat je niet altijd hoeft te weten waaróm je iets besluit. Bij beslissingen van hoofd én hart volstaat een eenvoudig antwoord: omdat je er gelukkig van wordt.

Wil je je intuïtie verder versterken? Deze affirmaties helpen je daarbij

1. Mijn echte zelf spreekt
2. Ik ben volledig in het hier en nu
3. De toekomst is vol met mogelijkheden
4. Ik gebruik alles wat de natuur me gegeven heeft
5. Ik luister naar mijn lichaam en naar mijn gevoel
6. Ik sta open voor goddelijke kracht en sturing
7. Ik handel naar mijn eigen normen en waarden
8. Ik sta in contact met het universum
9. Ik ben verbonden met mijn innerlijke oog
10. Mijn intuïtie leidt mij
11. Ik vertrouw en geloof in mijn ware doel
12. Ik verwelkom leiderschap en helderheid
13. Ik vertrouw op mijn gevoel en inzichten
14. Ik word gestuurd door het universum
15. Mijn intuïtie wordt elke dag sterker

Beeld: fotografie en styling door Pia Jane Bijkerk
Volgend artikel
Waarom we vaak niet naar onze intuïtie luisteren
Waarom we vaak niet naar onze intuïtie luisteren