Krachtdieren: dit moet je erover weten

Krachtdieren: dit moet je erover weten Krachtdieren: dit moet je erover weten Krachtdieren: dit moet je erover weten

Wie zich openstelt voor de magische boodschappen van de natuur, kan via deze weg in contact komen met een diepe waarheid in zichzelf – dat is de belofte van natuurreligies. Zo kunnen dieren je leren iets in een andere perspectief te zien of je de inspiratie geven om een andere weg in te slaan.

In natuurreligies is het de normaalste zaak van de wereld dat je in verbinding staat met de natuur om je heen, en dat via alles wat levend is, planten en dieren, het goddelijke met je spreekt. Oude stammen en clans namen vaak een dier of vogel waarvan ze de eigenschappen bewonderden als symbool voor hun stam. Dieren werden gezien als spirituele gidsen die onze verborgen eigenschappen en krachten symboliseerden. Als helper, beschermer of begeleider kwamen ze een specifieke wijsheid, raad of bemoediging brengen.

Krachtdieren

Ieder dier draagt een medicijn in zich, een eigen kracht, betekenis of gave. Als je daarvoor openstaat, kan dat talloze inzichten bieden of je helpen bij een thema in je leven dat om heling vraagt. Dieren kunnen je helpen je innerlijke wijsheid aan te boren, en weer meer in verbinding te komen met de natuur. Je inleven in een dier, zijn gedrag bestuderen, misschien zelfs met hem proberen te communiceren, kan je leren weer in contact te staan met de wijsheid die overal om ons heen is. Dieren volgen hun instinct. Mensen hebben naast een instinct – waarmee je kunt overleven zonder erover na te denken – ook een intuïtieve gave. Als je met die onbewuste lagen in jezelf bewust in contact bent, kun je synchroniciteit ontdekken in alles wat op je pad komt.

Wat is mijn spirit animal?

Misschien is er een bepaald dier waartoe je je aangetrokken voelt – dat al bij je is vanaf je kindertijd, een dier dat je regelmatig tegenkomt in het dagelijks leven, in dromen of bij meditaties: die heeft je dan waarschijnlijk iets te vertellen. Misschien stuit je op een ander dier dan je zou willen: hoop je graag een sterke wolf in je meditatie te ontmoeten, maar zie je een kwetsbare nachtvlinder. Probeer er liefdevol voor open te staan, dit is een boodschap voor jou. Misschien begrijp je niet direct wat de boodschap van het dier dat je ziet is. Vraag je dan af of het dier misschien een schaduwkant in jezelf vertegenwoordigt. Als dat weerstand oproept, is dat ook oké: hij laat je zien waar nog werk te doen is. Juist dat loont de moeite om naar te kijken.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Er kunnen overigens meerdere krachtdieren in je leven zijn. Er zijn dieren die een leven lang bij je blijven – zij vertegenwoordigen je levensthema en zijn er als een vriendelijke spiegel, waarin je je goede en minder fijne eigenschappen kunt herkennen. Zo’n dier wordt een ‘spirit animal’ genoemd. Is er een dier waar jij je hele leven al een speciale band mee voelt? Dit zou jouw spirit animal kunnen zijn.

Er zijn ook boodschappers die langskomen om je te helpen in een bepaalde situatie, een inzicht te geven of een kracht te tonen waar je op dat moment iets aan hebt. Dit zijn de dieren die plots vaak tegenkomt, in het echt, in je dromen of in meditaties. Deze boodschappers kun je krachtdieren noemen. Misschien heb je dit dier nodig in een specifiek moment of in een bepaalde fase van je leven. Ben je nieuwsgierig welk krachtdier jou nu graag helpt? Doe de test en ontdek het!

Zie jij een van deze dieren regelmatig? Ontdek de betekenis

Dit is de spirituele betekenis van de wolf.

Dit is de spirituele betekenis van de kat.

Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder.

Dit is de spirituele betekenis van de eekhoorn.

Dit is de spirituele betekenis van het paard.

Dit is de spirituele betekenis van de libelle.

Dit is de spirituele betekenis van de spin.

Deze tekst komt deels uit de handleiding van het Magische Krachtdieren deck, geschreven door Nicole van Borkulo. Wil jij meer weten over krachtdieren en hun boodschappen? Bestel het deck en ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren.

Over auteur
Robin is online redacteur en sterrenbeeld Maagd. Ze voorziet de Instagramfeed van prachtige posts en zorgt dat de website gevuld wordt met inspirerende artikelen over spiritualiteit en zingeving.
Volgend artikel
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid
Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid