Terug naar overzicht

Contact maken met gidsen en overledenen

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Contact maken met gidsen en overledenen

De ene dag voelt het super vanzelfsprekend dat je overleden dierbaren in je buurt verkeren, terwijl je de andere dag denkt: wat maak ik mezelf wijs?

Een vermoedelijk voor iedereen herkenbare paradox die wordt versterkt doordat scepsis zich aandient op minder vrolijke of stabiele momenten. En juist op die momenten heb je het nodig te weten dat jouw team van onzichtbare vrienden er voor je is.

Hoe maak je op een laagdrempelige manier contact met de wereld die zich (bij de meeste mensen) niet voor het blote oog afspeelt? Drie tips gebaseerd op het boek Tekens zijn overal van Laura Lynn Jackson.

  1. Spreek een teken af

De wereld van energieën communiceert met ons via tekens. Denk aan: de naam van je geliefde die je op verschillende plekken tegenkomt, een bemoedigende quote op een poster langs de weg of een dierbare die je een treffend boek cadeau geeft. Als je de symbolentaal eenmaal ontdekt, zie je het steeds vaker terug. Maar, zoals bij alles, baart oefening kunst. Begin daarom klein en spreek een teken af: een veertje dat uit de lucht komt vallen, tekening van een uil, bonbon, sinaasappel, gele nagellak. Spreek met je onzichtbare genootschap een teken af dat voor jou meteen herkenbaar is. Geef het even tijd en je zult zien dat het jullie communicatie aanzwengelt.

  1. Schrijf of praat van je af

Op sommige momenten in het leven barst je uit je voegen van piekergedachten en zelfsabotage. Schrijven en ‘in jezelf praten’ helpen om je gedachten op een rij te krijgen. Als je dan ook nog een overleden dierbare, gids of andere onzichtbare vriend (in gedachten) aanspreekt of -schrijft, zul je merken dat de energie in huis meteen verlicht. Probeer het maar eens en vraag ook gerust om begeleiding. Het helpt om naar je gidsen gericht uit te spreken waar je hulp bij kunt gebruiken.

  1. Droomverzoek

Heb je behoefte aan een ontmoeting waarin je je onzichtbare vriend ook ziet? Dan zijn dromen bij uitstek geschikt. Leg een briefje onder je kussen met daarop de vraag of een onzichtbare dierbare aan jou wil verschijnen in je dromen. Geef het een paar nachten de tijd en spreek je wens in gedachten uit voordat je gaat slapen. Je zult zien dat een ontmoeting niet lang op zich laat wachten.

Meer spiritualiteit?

Door anderen gelezen