Contact met vorige levens: hoe ga je daarmee om?

Contact met vorige levens: hoe ga je daarmee om? Contact met vorige levens: hoe ga je daarmee om? Contact met vorige levens: hoe ga je daarmee om?

Elementen uit een vorig leven kunnen soms ons huidige leven binnensijpelen. Vaak is dat heel subtiel; je hebt bijvoorbeeld een onverklaarbaar maar heel helder gevoel of weten bij iets waarvan je niet snapt waar het vandaan komt. Of bijvoorbeeld een grote angst om te verdrinken, de bizarre en fatale aantrekkingskracht met een geliefde of de hang naar een plek waar je nog nooit bent geweest.

Er zijn een aantal verklaringen voor deze schijnbaar onverklaarbare situaties. Een angst of aantrekking kan symbool staan voor iets waar je naar verlangt of juist vreest. Zo kan angst voor brand symbolisch zijn voor het niet willen verliezen van zekerheid. Maar het kan ook voortkomen uit een familielijn waarin gedrag al eeuwen wordt doorgegeven. Tot slot kan ons vorig leven een boodschap voor ons hebben. Hieronder vind je drie manieren waarop vorige levens zich aan ons kenbaar maken.

Dromen

Als je droomt over een andere tijd waarin jij aanwezig bent, maar niet als de persoon die je nu bent, krijg je vermoedelijk een inkijk in een ander leven. Vaak bevatten dit soort dromen ook specifieke details als namen die je niet vergeet of een plek waar het zich afspeelt. Het meest kenmerkend aan deze dromen is dat ze je diep emotioneren. Je kunt de hele dag met het gevoel van in de droom rondlopen. Vraag je af waarom je hierover droomt. Zit je in eenzelfde situatie?

Vroege interesse 

Als er één of meerdere vorige levens zijn die een flinke stempel drukken op je huidige leven, dan is de kans groot dat je je daar vanaf jonge leeftijd van bewust bent. Reïncarnatie is een onderwerp waar je al vroeg mee in aanraking komt of al van kinds af aan vragen over hebt. Heb je ouders die voor het onderwerp openstaan? Vraag ze dan eens of je er als kind wel eens vragen over stelde en wie daar dan het meest voor open stond. Misschien had je zelfs herinneringen aan eerdere levens die je als kind deelde.

Spiegelbeeld

Als je voor de spiegel in meditatie gaat door jezelf in je derde oog (plek tussen je wenkbrauwen) te kijken, kun je je gezicht zien veranderen in dat van iemand die je eerder was. Vaak zelfs van meerdere personen, meerdere levens. Spannend om te doen, maar heel bijzonder. Houd je het liever meer in eigen hand? Schrijf dan je gedachten en gevoelens op als je voelt dat een bepaald verhaal zich herhaaldelijk aandient. Wat doet het met je? Zijn er raakvlakken met je huidige leven?

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over spiritualiteit?

Hoeveel levenservaring heb jij al opgedaan? Ontdek de DNA-code van je ziel.

Volgend artikel
Alleen geboren tweeling? Ontdek wat je daarvan kunt merken
Alleen geboren tweeling? Ontdek wat je daarvan kunt merken