Zó creëer je momenten van ware verbinding

Zó creëer je momenten van ware verbinding Zó creëer je momenten van ware verbinding Zó creëer je momenten van ware verbinding

We worden overspoeld met informatie en er is altijd méér te zien, te doen en te swipen. Daardoor blijft er soms weinig ruimte over voor diep contact met onze geliefden. Terwijl dat uiteindelijk het enige is wat er écht toedoet, toch? Met deze tips haal je meer uit je momenten met familie en vrienden.

Sociaal contact is goed voor je gezondheid en verlaagt de kans op depressie en eenzaamheid. Afspreken met vrienden en familie brengt je in een goed humeur, is gezellig en geeft je een klankbord voor je emoties en ervaringen. Toch is er soms heel wat nodig om af te spreken met vrienden, of om er met je volledige aandacht te zijn als je tijd met ze doorbrengt. De plicht roept, het werk is nog niet af, je moet nog sporten, kunt de rust niet vinden of wordt constant afgeleid door notificaties.

Herkenbaar? Met deze tips maak je van momenten met geliefden, momenten van verbinding.

Samen eten

Samen aan tafel gaan en tijdens het eten aandacht hebben voor elkaars verhalen, is een prachtige manier van verbinding. Veel mensen zitten tijdens het eten op hun telefoon te kijken, of eten apart van elkaar door werk-, school-, en sportschema’s die niet op elkaar aansluiten. Zonde, want een gezamenlijk eetmoment is dé manier om een inkijkje in elkaars leven te krijgen. Door tijdens het eten écht tijd voor elkaar te maken – en eten doe je iedere dag – creëer je structurele momenten van verbondenheid. En dat gewoon aan de keukentafel.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

  • Alléén in september 10,- korting met kortingscode SACRED10

Samen de dag afronden

Vlak voor het slapengaan op je telefoon kijken verstoort niet alleen je nachtrust, maar het belemmert je ook contact te maken met je huisgenoten. Of dat nu je partner, je kind of mede-student is. Spreek bijvoorbeeld eens af dat jullie een uur voor bedtijd je telefoon uitzetten en wegleggen en de dag samen afsluiten. Misschien knaagt er al de hele dag iets aan je wat je nu met je huisgenoot kunt bespreken. Of wil je gewoon even in de armen van je lief liggen na een pittige dag op je werk. Een fijn gesprek in de avond kan de lucht klaren, je zorgen wegnemen en ervoor zorgen dat je met een goed gevoel je bed instapt. Zo slaap je nog beter ook.

Samen het leven leiden

We zijn druk, drukker, drukst en komen tijd tekort voor de dingen die er écht toedoen. Laat momenten met geliefden daarom eens aansluiten op activiteiten die je toch al zou doen. Ga samen boodschappen doen of de hond uitlaten. Zo nemen jullie elkaar mee in elkaars leven en maak je van de normaalste zaken een verbindend moment. Zo leiden jullie het leven samen, en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait.

Meer lezen?

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.
Volgend artikel
Hoe liefdesbang ben jij? (doe de check)
Hoe liefdesbang ben jij? (doe de check)