Energieshift naar de vijfde dimensie

Energieshift naar de vijfde dimensie Energieshift naar de vijfde dimensie Energieshift naar de vijfde dimensie

De collectieve overgang naar de vijfde dimensie staat op de planning volgens vele boeken, spirituele fora, instellingen en voortrekkers.

De mensheid – waarvan het merendeel in de derde dimensie leeft – ondergaat een energieshift. De eerste en tweede dimensie gaan over waarnemen, oerdriften en aarden. De derde dimensie over fysieke en emotionele ervaringen, confrontaties, materiële armoede en rijkdom. De vierde dimensie gaat over vertrouwen hebben en diep bij jezelf naar binnen durven kijken.

In de vierde dimensie maakt je bewustzijn een flinke shift door. Wat houdt de overgang naar de vijfde dimensie in en wat merk je hiervan?

Grootschalige ontwikkeling

We leven in een tijd van meditatie, yogalessen en fascinatie voor bewustwording; kenmerkend voor de thema’s van de vierde dimensie. We keren naar binnen en doen ontdekkingen over onszelf en ons leven waar we van versteld staan en die ons inspireren verder te zoeken op dit pad. Deze grootschalige ontwikkeling is onderdeel van de shift naar de vijfde dimensie waarin we los van ons ego gaan ervaren, objectief naar het leven kijken en volledig vanuit ons hart handelen. Klinkt te mooi om waar te zijn. Is dit echt haalbaar?

De vijfde dimensie draait om inzicht en intuïtie

In de vijfde dimensie leven, is zeker haalbaar. Wat het inhoudt? Je bewuste en onbewuste komen dichter bij elkaar: je onthoudt je dromen goed en kunt boodschappen van je onderbewuste plaatsen, je laat je leiden door je hart en word je sterk bewust van jouw missie in het leven. Hoe je kunt merken dat je een stap dichter bij de vijfde dimensie bent? Er vallen vrienden af en er komen nieuwe bij, mensen die echt bij je passen. Verder word je intuïtie sterker en krijg je steeds meer inzicht in wat er nog méér is. Je wordt uitgedaagd oude (denk)patronen los te laten. De overgang naar een andere dimensie vergt kracht en energie en dat ervaar je vaak ook lichamelijk.


Moed

Loslaten hoort bij de overgang naar de vijfde dimensie en is niet makkelijk. Je hebt hard gewerkt voor je huidige baan, voor het huis waarin je woont, de relatie die je hebt en tóch knaagt het gevoel aan je alles achter te willen laten. Realiseer je dat wat je loslaat je heeft gebracht waar je nu staat. Je gooit niks weg, je gaat verder. Daarvoor is moed nodig, maar als je die bij elkaar kunt rapen, pluk je binnen no-time de vruchten van deze dappere shift.

Meer weten?

Meer lezen over de dimensies?

Zo herken je de derde, vierde en vijfde dimensie in het dagelijkse leven.

Volgend artikel
Dit wil je weten over Akasha-energie
Dit wil je weten over Akasha-energie