De vijfde dimensie: wat betekent dat nou eigenlijk?

De vijfde dimensie: wat betekent dat nou eigenlijk? De vijfde dimensie: wat betekent dat nou eigenlijk? De vijfde dimensie: wat betekent dat nou eigenlijk?

Hoe herken je de derde, vierde en vijfde dimensie in het dagelijkse leven?

Van de spirituele dimensies heb je vast wel eens gehoord. Het zijn de dimensies die aangeven hoe ver je bewustzijn reikt. De meeste mensen op aarde zijn zich bewust van de derde en vierde dimensie. Dimensies van – in het kort – exploreren, fouten maken, durven (derde dimensie), vertrouwen en mediteren (vierde dimensie). Wat de vijfde dimensie inhoudt? Bewustwording van het grotere geheel. Je kunt los van jezelf naar de wereld kijken en onvoorwaardelijke liefde ervaren.

Interessant? Lees Dimensies van het Bewustzijn van Robert Hartzema en dompel je onder in de Tibetaanse oorsprong van de negen dimensies. Voor nu:

De eerste tot de derde dimensie

De eerste en tweede dimensie gaan over waarnemen, oerdriften, aarden en je fysiek. Vergelijkbaar met het eerste en tweede chakra. Die dimensies ervaren we allemaal, net als de derde dimensie. De derde dimensie is een bewustzijnsstaat van onder meer fysieke en emotionele ervaring, confrontatie, materiële armoede en rijkdom. Het lied Mens, durf te leven! gaat over de derde dimensie. Vallen en weer opstaan. Iemand die alleen de eerste drie dimensies bewust ervaart, leert door te doen en heeft nog niet veel op met bijvoorbeeld dromen, meditatie en de innerlijke stem.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Vierde dimensie

Iemand die de vierde dimensie bewust ervaart, leeft – uiteraard – nog steeds volop, maar staat ook stil. Tijd is een relatief begrip geworden. Het huidige moment is het belangrijkste. De tijd waarin we nu leven, met de hoeveelheid yoga- en meditatielessen en de mogelijkheid om te pas en te onpas op jezelf te reflecteren, is typerend voor de vierde dimensie. Vertrouwen hebben – onafhankelijk van waar je in gelooft – hoort bij deze dimensie. Weten dat wat je ook overkomt, je sterk genoeg bent dat te overwinnen.


Vijfde dimensie

Als je wel eens in diepe meditatie geweest bent, ken je misschien het gevoel van uitzoomen. Je kijkt op afstand. Niet alleen naar je eigen leven, maar naar het leven op zich. Je ervaart dat je onderdeel bent van een groter geheel en weet dat dat je niet minder belangrijk maakt. Voorwaardelijk maakt plaats voor onvoorwaardelijk. Je ego tempert en je leeft volledig vanuit je hart. Je kent de kracht van intenties, doelen en affirmaties en hoeft in principe niet te bewegen om op zoek te gaan. Alle antwoorden vind je in jezelf.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over spiritualiteit?

Volgend artikel
Maak kennis met de hindoegoden
Maak kennis met de hindoegoden