Dit wil je weten over Akasha-energie

Dit wil je weten over Akasha-energie Dit wil je weten over Akasha-energie Dit wil je weten over Akasha-energie

Een energetische opslagplaats waarin verleden, heden, toekomst en levenservaringen van alles en iedereen zijn opgeslagen; dat is Akasha. Akasha betekent ‘hemel’ of ‘ether’ in het Sanskriet en vindt herkomst in het hindoeïsme. Het is een veld waarin alles tegelijk plaatsvindt, waarin geen tijd bestaat.

Denk je: waar gáát dit over? Niet zo gek. Het is lastig om grip te krijgen op zo’n groot energetisch principe. Daarom: een paar situaties waarin je de allesomvattende Akasha-energie tastbaar kunt ervaren.

Eerdere levens

Je bent je bewust van je huidige leven, maar hebt ook eerder geleefd en zult ook na dit leven weer leven, volgens de Akasha kronieken. Deze levens beleef je los van elkaar, maar ze staan niet écht los van elkaar. Hoe kun je dat merken? Door herinneringen aan vorige levens bijvoorbeeld, plekken of mensen die je herkent, verhalen die je je herinnert. Je kunt ook kennis hebben of een vaardigheid beheersen die je niet geleerd hebt in dit leven. Al die ervaringen zitten in jou. Je hoeft er niet altijd iets mee, maar kunt er wel dankbaar gebruik van maken in je zoektocht naar nieuwe ervaringen.

Dromen

In je dromen maak je reizen. Soms zijn droomverhalen gemakkelijk aan je eigen leven te relateren, maar je droomt ook wel eens over plekken en situaties die je bekend voorkomen, maar (nog) geen plaats hebben gevonden in je huidige leven. Een voorspellende droom is hier een goed voorbeeld van. Hoe kan het dat je iets droomt wat nog niet heeft plaatsgevonden, maar later wel plaats blijkt te vinden? Die informatie is opgeslagen op een plek waar chronologie niet van toepassing is. En die plek, dat is Akasha.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Déjà vu en telepathie

Je ontmoet iemand die je nog nooit hebt gezien, kijkt diegene aan en het is vertrouwd en goed. Het voelt alsof je diegene al kent en dat kan ook. Dat hoeft niet eens uit een eerder (moment in je) leven te zijn, het kan ook zijn dat je diegene energetisch kent. Hoe dit werkt? Ons aardse leven is een belangrijk onderdeel van het universum, maar bij lange na niet alles wat er is. Zo kun je ook boodschappen oppikken zonder een tastbaar aanwijsbare bron te detecteren. Er komt ineens iets in je op: een beeld, woord, persoon. Besteed hier aandacht aan, want soms weet je dingen die je niet denkt te weten. Je bent met meer verbonden dan je bewust door hebt.

Tweelingzielen

Er komt iemand op je pad met wie je je één voelt. Niet alleen omdat jullie het goed kunnen vinden, alles kunnen delen en elkaar vertrouwen. Nee, diegene vult jouw energie aan en laat jou jezelf op een indringende manier herontdekken. Door een ontmoeting met je tweelingziel – een diepe liefde – word je met je neus op de feiten gedrukt. Leef je zoals je wilt leven? Kun je jezelf in de spiegel aankijken? Ben je klaar om alles wat je in je hebt te omarmen? Dan blijft je tweelingmaatje aan je zij.

Zweverig?

Voel je de aarde onder je voeten verdwijnen als je dit leest? Voorstelbaar. Maar niet logisch. De Akasha-energie voel je van binnen, als je diep afdaalt in je lichaam en volledig durft te landen in jezelf. Pas dan ben je zo verbonden met alles om je heen dat je in staat bent te voelen wat er nog meer is.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over energieen?

Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie.

Volgend artikel
5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven
5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven