Feng shui op je bureau

Feng shui op je bureau Feng shui op je bureau Feng shui op je bureau

Levensenergie laten stromen door je huis. Het is simpel en iedereen kan het. Een belangrijke plaats is je werkplek. Zorg ervoor dat je bureau praktisch, minimalistisch en feng shui is ingedeeld. Op deze manier kun je beter nadenken en optimaal werken. 

Inzicht

Wat zie je? Misschien een powerbank, wachtend totdat ie een keer in gebruik wordt genomen. Daarnaast een stapel afgelegde dossiers om te archiveren. De computermuis stoot soms tegen een mandje met familiefoto’s. Onder het toetsenbord houden broodkruimels zich schuil.

Analyse

Nina Elshof: “De functie van de werkplek is variabel. Voor een accountant is ordenen en informatie terugvinden belangrijker dan bij een creatief beroep. In dat laatste geval is een beetje creatieve chaos logischer. Maar dan nog draait het hier om produceren en creëren”.

Doen

Foto’s wil niemand missen, maar een serie lijstjes of mand vol neemt te veel plek in. Afgehandeld werk opruimen helpt geestelijk helder te blijven en in het nu bezig te zijn. Zelfs creatief werk lukt beter dankzij een basisorde. Werk-gerelateerd materiaal mag zichtbaar zijn, denk aan: post-its, een pennenbak en notebook. Als het maar overzichtelijk is en niet te vol zodat je bureau helemaal feng shui is. Laat eten achter je bureau een uitzondering zijn. Elders kun je voedende yin-energie opdoen, om straks in yang-stand beter te presteren. Wat goedgekozen elementen geven inspiratie. Denk aan een fijne lamp, planten of een mooie quote aan de wand.

Tekst: Astrid Maria Boshuisen


Meer lezen over feng shui?

Dit zijn 7 feng shui-stappen voor de perfecte slaapkamer.

Volgend artikel
De 5 feng shui elementen: welke past bij jou?
De 5 feng shui elementen: welke past bij jou?