Let goed op je dromen vanaf kerst. Ze voorspellen 2024

Let goed op je dromen vanaf kerst. Ze voorspellen 2024 Let goed op je dromen vanaf kerst. Ze voorspellen 2024 Let goed op je dromen vanaf kerst. Ze voorspellen 2024

De nachten tussen kerst (25 december) en Driekoningen (6 januari) staan van oudsher bekend als de twaalf heilige nachten.

De periode waarin het ene jaar overgaat in het andere, waarin samenzijn met familie en vrienden centraal staat. De periode waarin het zonnejaar van 365 dagen doorloopt, terwijl het maanjaar van 354 dagen eindigt.

Deze overgangstijd van elf dagen en twaalf nachten is er één van heldere inzichten en bezinning. De dromen die je droomt tijdens de heilige nachten, geven je een inkijkje in het nieuwe jaar. Nieuwsgierig? Leg een notitieboek naast je bed en maak een droomreis door het nieuwe jaar.

Twaalf voorspellingen

Voorspellende dromen zijn op zich al bijzonder, maar in deze periode gaat de voorspellende waarde – volgens de traditie – nog een stap verder. Nacht één (25 op 26 december) tot en met nacht twaalf (5 op 6 januari) staan voor de maanden van het jaar. Wat je droomt in de nacht van 25 op 26 december voorspelt dus wat januari je brengt. Maar pin je dromen er niet op vast. Leg een notitieboek naast je bed en beschrijf na iedere nacht je dromen. Gedurende het komende jaar, 2024, kun je de waarde van deze mystieke traditie onderzoeken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Hoe werkt het?

Wetenschappelijk zijn voorspellende dromen natuurlijk niet verklaarbaar. Maar eeuwenoude mysteries zijn de moeite van persoonlijk onderzoek waard. Let eens op je intuïtie in deze periode. Wat zegt je gevoel over je werk, partner, passie, levensgeluk? En over de familieleden die je in deze periode veel ziet? Laat je intuïtie spreken en luister goed naar je dromen. Als je zelden dromen onthoudt, gebruik deze tijd dan om te oefenen. Je zult merken dat als je je voorneemt je dromen te onthouden, dat op een gegeven moment ook lukt.

Dromensymboliek

Nu staan dromen doorgaans niet bekend als informatiebron van pasklare antwoorden. Wil je wijsheid uit je dromen vergaren, dan moet je naar binnen keren. Alle symbolen, personen, situaties, dialogen en demonen die je tegenkomt in je dromen, zeggen iets over jou. Dromenencyclopedieën zijn een fijn hulpmiddel, maar probeer vooral zelf de symboliek in je dromen te ontrafelen. De twaalf droomthema’s die Bas Klinkhamer beschrijft in het boek Dromen & Nachtmerries kunnen je op weg helpen in je analyse.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over dromen?

Vijf manieren om lucide te leren dromen.

Volgend artikel
Paranormale dromen: hoe herken je ze en wat kun je ermee?
Paranormale dromen: hoe herken je ze en wat kun je ermee?