Zo maak je je eigen medicijnwiel

Zo maak je je eigen medicijnwiel Zo maak je je eigen medicijnwiel Zo maak je je eigen medicijnwiel

Een medicijnwiel is een cirkel van vier stenen waarin je de vier windrichtingen en de vier elementen erkent. Het is een plek waar je beseft hoe verbonden je bent met de aarde en hoe verbonden zij is met ons.

Door in elke richting te staan en de elementen te eren, reflecteer je op jezelf. Wie ben je? Wie ben je aan het worden? Wat doe je met je leven?

Aan de slag

Kies voor je medicijnwiel een plek uit die je elke dag kunt bezoeken.

West

Richt je tot het westen en plaats een zwarte steen. Hier gaat de zon onder en komt het donker ons leven binnen. Het is de tijd van overpeinzing, meditatie en reflectie. Het westen staat voor het element aarde. Het element aarde is voor ieder mens het lichaam.

Noord

Richt je tot het noorden en plaats een witte steen. Hier eer je het element water, het geschenk van leven op onze planeet. Het menselijk lichaam en de aarde bestaan allebei voor 73% uit water, we zijn hetzelfde. Toon je dankbaarheid voor oceanen, rivieren en regenwater.

Oost

Draai naar het oosten en leg een rode steen neer. Het oosten is waar de zon opkomt, hier eer je het element vuur. Het vuur dat het oude wegbrandt zodat nieuw leven kan ontstaan, en het vuur in jou, je passie en ambitie. Vuur brandt het negatieve weg, en maakt ruimte voor nieuwe energie.

Zuid

Richt je tot het zuiden en leg een gele steen neer. Dank het element van wind dat bij het zuiden hoort. De verspreider van pollen en zaden zodat het leven weer kan beginnen. Toon dankbaarheid voor je adem en je stem, die woorden geeft aan waar je voor staat.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over het medicijnwiel?

Medicijnwiel: hoe werkt het en wat heeft het te vertellen?

Volgend artikel
De kracht van de vier windstreken
De kracht van de vier windstreken