Numerologie: dit staat jou in 2024 te wachten volgens tarot-expert Ingrid de Bruijn

Numerologie: dit staat jou in 2024 te wachten volgens tarot-expert Ingrid de Bruijn Numerologie: dit staat jou in 2024 te wachten volgens tarot-expert Ingrid de Bruijn Numerologie: dit staat jou in 2024 te wachten volgens tarot-expert Ingrid de Bruijn

Naast dat numerologie een diepere betekenis geeft aan jouw persoonlijke jaargetal, heeft ook ieder kalenderjaar een universeel thema. Zo ontdekken we wat de collectieve energie is waar we op aarde mee te maken krijgen. Het geeft inzicht in de wereldwijde kansen en uitdagingen voor 2024.

In 2024 hebben we te maken met een universeel 8-jaar. Kortgezegd: komend jaar nodigt je uit om in je eigen kracht te gaan staan en succes en overvloed te manifesteren. Ingrid de Bruijn vertelt je er alles over.

Het universele jaar

Nu 2024 dichterbij komt, vindt er een energetische verschuiving van het universele jaar plaats. Ieder kalenderjaar wordt in de numerologie opgeteld tot een 1-cijferig getal. Dit wordt ook wel het grondgetal genoemd. Dit grondgetal is een unieke energetische invloed die voor de hele mensheid voelbaar is. Het geeft informatie over de focus van ons collectief bewustzijn, maar ook over de kansen en uitdagingen. Je berekent het grondgetal door alle getallen van het kalenderjaar op te tellen tot één cijfer. Voor 2024 gaat dat als volgt:

 2+0+2+4= 8. Dit maakt 2024 een universeel 8-jaar.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
  • Leer je eigen tarotleggingen duiden
  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Het universele jaargetal is iets anders dan jouw persoonlijke jaargetal. Dit heeft te maken met je verjaardag en kan verschillen van het universele jaargetal. Ieder jaar op je verjaardag verandert jouw persoonlijke jaargetal. Dit getal heeft impact op jou als individu en geeft inzichten in jouw individuele lessen, uitdagingen en thema’s voor dat specifieke jaar. Lees meer over jouw persoonlijk jaargetal.

Wil je meer leren over numerologie in combinatie met tarot? In deze masterclass van Ingrid de Bruijn krijg je inzicht in uitdagingen en kansen op je levenspad.

Terugblik 2023

We komen van een universeel 7-jaar (2023), waarin soulsearching centraal staat. Het nodigt je uit om naar binnen te keren en jouw diepere waarheid te zoeken. Heb jij in 2023 ruimte gecreëerd voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling? Heb je onderzocht in hoeverre je jouw diepere waardes leeft en meer op je innerlijk kompas kan vertrouwen? Dit past bij de collectieve energie en heeft naast je persoonlijke ontwikkeling ook bijgedragen aan het grotere geheel.

Kansen en uitdagingen 2024

De 8 wordt geassocieerd met leiderschap, zelfvertrouwen, invloed uitoefenen en overvloed manifesteren. Waar een 7-jaar draait om zoeken naar jouw diepere waarheid, daagt de 8-energie uit om in actie te komen en naar buiten te treden op dat wat je ontdekt hebt.

Visie en dromen manifesteren

Dit is een jaar om in jezelf te geloven en je dromen na te jagen. De 8-energie helpt je om succesvol te zijn. De 8-energie zet aan tot hard werken en geeft een sterke innerlijke drang om te slagen. Naast hard werken is het ook serieus plannen maken. Dus niet alleen weten wat je wilt, maar ook uitzoeken hoe je daar gaat komen. Het hebben van een strategie is essentieel.

Wat is voor jou hierin de uitdaging? Heb je moeite om te beginnen, of is het doorzetten bij tegenvallers? Zoals de 8-lemniscaatlaat zien is er altijd een oneindige stroom van energie: “what comes around goes around”. Ups en downs horen erbij en maken dat je veerkracht en zelfvertrouwen ontwikkelt. Met de serieuze hardwerkende 8-energie is balans belangrijk. Dat geldt voor balans tussen werk en ontspanning, maar ook tussen het spirituele en materiële.

Overvloed en rijkdom

Het getal 8 geeft macht en kracht op materieel niveau. Geld, financiën: wellicht ben je er te weinig mee bezig en zie je geld verdienen als een noodzakelijk kwaad of geef je het graag uit, waar het door je handen glipt. Dit is het moment om te onderzoeken hoe je een gezondere relatie met geld en materie kan ontwikkelen.

Ook is 8 het getal van financieel succes. Hoe kan je je inkomsten laten groeien? De 8-trilling ondersteunt ondernemerslust en hoe we hier we hier waarde mee kunnen creëren, maar alleen als je het ten dienste van groter geheel weet in te zetten.  

Leiderschap: in je eigen kracht staan

In balans uit de 8-energie zich als leiderschap vanuit integriteit, voor het welzijn van anderen. Uit balans staat het voor egoïsme, machtsmisbruik en een te materialistische focus. Het kan ook de kant op slaan van gebrek aan autoriteit, de neiging om je te laten overvleugelen of vanuit de slachtofferrol anderen te manipuleren.

Je wordt uitgedaagd om je eigen relatie met invloed en macht te onderzoeken. Hoever ben jij bereid te gaan om je doel te bereiken? En hoe ga je om met weerstand? Ben je geneigd om jezelf in confrontaties groter te maken of juist kleiner? Het doel is leren wanneer je in situaties moet volharden en wanneer het krachtig is om toe te geven.

Een hulpmiddel om het contact met je intuïtie te versterken, is via tarot. In 2024 kun je weer deelnemen aan de training ‘Master de Tarot’, waar je leert om Tarot te gebruiken in persoonlijke ontwikkelprocessen van jezelf en anderen. Lees meer over de training.

Inzichten vanuit Tarot

Binnen de tarot correspondeert de 8 van de Grote Arcana met het jaargetal. Deze kaart is Kracht en is één van mijn lievelingskaarten. Het staat voor mij voor kracht vanuit je hart, liefde en mededogen. Het is de kracht die vrijkomt wanneer we controle loslaten. Deze Grote Arcana kaart geeft aanwijzingen hoe je effectief invloed kunt uitoefenen en kunt omgaan met machtsstrijd.

Het karakter op de kaart stoeit met haar leeuw. Deze weet ze te temmen met liefde en compassie. Dit staat symbool voor het leren beheersen van je instinctieve neigingen. Echt leiderschap kenmerkt zich dor de kracht van beheersen in plaats van overheersen of jezelf onderwerpen. De vrouw op de kaart weet heel goed dat je niet hoeft te domineren om invloed te hebben. Ze raakt bevriend met het beest in zichzelf (haar instinct) en luistert naar haar onderbewuste. Hierdoor kan ze bewust handelen en reageren met zelfbeheersing en vanuit zelfacceptatie.

Zo beweeg je mee met de 8

Een paar praktische adviezen om mee te bewegen met de 8-energie:

  • Wees ambitieus in je doelen. Zorg voor een solide plan en zet door! Laat je niet ontmoedigen door uitdagingen en tegenslag. Dit zijn de lessen op je pad om nog meer (wils)kracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen.
  • Blijf afgestemd op je innerlijke roeping, jouw eigen waardenkompas. Zo voeg je de meeste waarde toe voor jezelf en je omgeving.
  • Onderzoek je eigen relatie met macht en invloed. Neem je eigen assertiviteit onder de loep. Hoe ga jij om met machtsstrijd? Hoe gelijkwaardig stel jij je op in conflicten? Veel mensen hebben negatieve associaties met conflict en zijn geneigd om het te onderdrukken of uit de weg te gaan. De energie van dit jaar ondersteunt je om een positieve vorm van invloed aan te wenden en vanuit zelfbeheersing liefdevol te reageren.
  • 8 is het getal van overvloed. Kan jij geloven in overvloed? Deel jouw rijkdom zonder enige terughoudendheid. Wees vrijgevig. De 8-energie laat zien dat wat je deelt, bij je terugkomt.
  • Daarbij staat de 8 ook voor financieel succes. Weet wat jouw inspanningen waard zijn en ga daarvoor staan. Hoe kan je jouw inkomsten laten groeien? Durf te investeren. Wellicht betekent dit dat het nodig is om je eigen houding ten aanzien van geld en materie onder de loep te nemen.

Tekst: Ingrid de Bruijn

Meer lezen over numerologie?

Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken.

Volgend artikel
Levensvraag? Vind het antwoord met tarotkaarten
Levensvraag? Vind het antwoord met tarotkaarten