Terug naar overzicht

Reinig je huis van (negatieve) energie: 10 tips

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Reinig je huis van (negatieve) energie: 10 tips

Diner, feestje of borrel georganiseerd? Dan kan je huis wel een energetische schoonmaak gebruiken.

Want niet alleen de gigantische berg afwas zorgt voor onrust de volgende morgen, ook blijven er energieën van visite hangen. Dat hoeven geen negatieve energieën te zijn, maar het is wel fijn om de energiebalans in huis weer in ere te herstellen. Daarom tien tips!

1. Lucht

Winterse kou of niet, je huis heeft frisse lucht nodig. Trek een warme trui, trainingsbroek en dikke sokken aan en zet de ramen tegen elkaar open. Voel de frisse lucht door het huis waaien, doe ondertussen de afwas en ruim op. Beetje doorbijten wat kou betreft, maar betere energetische reiniging is er niet.

2. Breng vuilnis weg

Stel het wegbrengen van flessen en vuilniszakken niet uit, maar doe het meteen. Heb je natuurlijk geen zin in, maar dat heb je nooit. Zeker als je niet veel ruimte hebt, heeft het meteen effect: hoe eerder het weg is, hoe sneller je eigen energie weer terug is.

3. Gebruik reinigende stenen

Naast de huishoudelijke klussen zijn er ook spirituele reinigingsmethoden die helpen. Veel edelstenen hebben een reinigende werking, maar tijdens en na het kerstdiner is vooral Labradoriet prettig. Deze steen houdt negatieve energie buiten en brengt (en houdt) je dicht bij je kern. Fijn dus om op een paar plekken door het huis te verspreiden. Je kunt edelstenen reinigen door ze bij het raam te leggen met volle maan, ze in het water te leggen of even onder de kraan te houden.

4. Wapper met Palo Santo

De geuren en rookvorming van wierook en salie zijn intens en blijven lang hangen. Als je ervan houdt, ontsteek het dan bij de vleet bij energetische disbalans (wel even luchten na afloop). Zo niet, dan is Palo Santo – ook wel heilig hout genoemd – een fijn alternatief. Je steekt het aan en kunt ermee door het huis lopen om de energie te reinigen. Na een minuut of vijf of zes dooft het hout vanzelf. Palo Santo heeft een frisse, zachte geur die stress-verlagend en rustgevend werkt.

5. Visualiseer wit licht

Visualiseer dat je huis gevuld en omgeven wordt door wit, reinigend licht. Werkt goed als je merkt dat er een onrustige sfeer blijft hangen, ondanks bovenstaande tips.

6. Maak geluid

Is er een familielid bij je langs geweest waar je een beklemmend gevoel bij hebt en merk je dat het blijft hangen? Maak geluid. Chant, klap, gebruik een klankschaal of bel om je huis met geluid te vullen en de negatieve energie buiten te krijgen. Bombastisch, maar het kan echt helpen om plakkende energie te verwijderen. Je voelt zelf wel aan wanneer dat nodig is.

7. Verwijder gestagneerde energie

Er zijn volgens de Feng Shui een aantal plekken in huis waar energie gemakkelijk stagneert. Plekken waar je tijdens het schoonmaken omheen beweegt: onder het bed, onder de bank of in de hoeken en gaten van het fornuis. Neem die plekken eens goed onder handen.

8. Lap spiegels en ramen

Het schoonmaken van spiegels en ramen zuivert de energie. Waarom? Ramen en spiegels trekken energieën aan. Nu heb je na het kerstdiner niet direct behoefte aan een grote schoonmaak, maar maak er later in de week toch even tijd voor.

9. Verzorg planten

Heb je planten in huis? Geef ze water of een andere vorm van verzorging. Geen planten? Haal ze in huis. Planten verhogen de energie in huis en verminderen stress. Geen groene vingers? Laat het geen reden zijn om plantloos door het leven te gaan. Kies voor een grote plant die weinig verzorging vergt. Je kunt het!

10. Ontsteek kaarslicht

Alles opgeruimd, huis lekker gelucht? Steek de kaarsen aan en herstel de sfeer in ere. Boek erbij, film of mooie muziek en vier de terugkeer van de energiebalans.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen