Welke seizoensgodin past het beste bij jou? Doe de test!

Welke seizoensgodin past het beste bij jou? Doe de test! Welke seizoensgodin past het beste bij jou? Doe de test! Welke seizoensgodin past het beste bij jou? Doe de test!

Binnen de Griekse Mythologie worden de dochters van oppergod Zeus en de godin Themis de drie ‘Horae’ genoemd. Deze godinnen zouden symbool staan voor rechtvaardigheid en de seizoenen: winter, zomer en de lente.

De herfst ontbreekt dus, al zijn de verhalen niet eenduidig. Zo lijkt de herfst mede vertegenwoordigd in één van de godinnen en sommige bronnen spreken zelfde van een vierde Horea.

In deze test houden we het meer bekende verhaal aan van de drie Horea: Thallo, Auxo en Carpo. Welke godin past het beste bij jou? Doe de test en kom erachter.

Over auteur
Megan Van Slooten is sinds 2021 werkzaam bij Happinez en sterrenbeeld Tweelingen. Als teamlead van de online redactie stuurt ze het online team aan, coördineert ze projecten zoals Leef met de seizoenen en bewaakt ze de online strategie. Ze was nauw betrokken bij het opzetten van de Leef met de Maan- training, die in 2019 werd bekroond met een Mercur. Tijdens haar opleiding journalistiek maakte ze zich vooral hard voor een duurzamere én eerlijkere wereld. Een onderwerp dat haar nog steeds na aan het hart gaat.
Volgend artikel
Welk seizoenstype ben ik? Doe de test en kom erachter!
Welk seizoenstype ben ik? Doe de test en kom erachter!