Herken jij je in de levendige Aap? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld

Herken jij je in de levendige Aap? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld Herken jij je in de levendige Aap? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld Herken jij je in de levendige Aap? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld

De westerse en Chinese astrologie belichten beide een deel van je karakter. In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de sterrenbeelden. Herken je je in je Chinese teken? Of zegt je westerse teken meer over wie je bent?  In dit artikel lees je over de combinatietekens van het Chinese teken Aap. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Aap

De sexy Ram-Aap raast door het leven en bij voorkeur niet alleen. Dit type heeft altijd een schare aan vrienden en fans aan zijn zij. Door hun brede interesse en grenzeloze energie zijn Ram-Apen altijd in beweging. Geregeld dient zich een nieuw idee aan voordat het vorige is gerealiseerd. Met name in de liefde is Ram-Aap wispelturig, maar na wat ervaring te hebben opgedaan, weten ze beter wat ze willen.

Stier-Aap

Stier-Aap is humoristisch en een harde werker. Deze mensen verdienen meestal goed geld en zijn geliefd en succesvol in hun werk. Stier zorgt voor standvastigheid en Aap voor vrolijke gezelligheid: dit type is van veel markten thuis. In de liefde kiezen ze snel een partner waarvoor ze door het vuur gaan. Het zijn charmeurs die weten hoe ze de liefde van hun leven moeten strikken en behouden. Als Stier-Aap boos is, vliegen de vonken in het rond, maar dit gebeurt gelukkig zelden.

Tweelingen-Aap

Spring in het veld die theatrale uitingen niet schuwt; dat is Tweelingen-Aap. Het zijn vrolijke, charmante mensen die energiek door het leven slingeren. Ze betoveren menigeen met hun woorden en charisma, maar pin ze nergens op vast, want een Tweelingen-Aap is en blijft onvoorspelbaar. Deze mensen worden niet gauw verliefd. Ze nemen hun aanbidders graag beet en nemen dan de benen, totdat ze écht van iemand houden.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft-Aap

Iedereen houdt van Kreeft-Aap omdat hij vrolijk, warm en geduldig is. Deze mensen hebben veel vrienden en zijn met hun flexibele aard geschikt voor ieder beroep. In de liefde gedragen ze zich wel eens besluiteloos en in zichzelf gekeerd en dat is voor de partner van Kreeft-Aap niet altijd makkelijk. Maar als dit frivole, levenslustige type zich herpakt, blaakt hij binnen no-time weer van zijn bekende passie en levenslust.

Leeuw-Aap

Leeuw-Apen zijn onbevreesd en laten zich door niets of niemand tegenhouden. Ze zijn razendsnel, waardoor ze wel eens fouten maken en – anders dan andere trotse Leeuwen – geven ze dat moeiteloos toe. In de liefde rekenen ze op respect en bewondering. Ze verbinden zich gemakkelijk en graag, maar bij voorkeur na een aantal wilde jaren. Het zijn gezelschapsdieren voor wie een even sociale partner een must is.

Maagd-Aap

Handig, gevoelig en doortastend is Maagd-Aap. Deze mensen houden van precisie en netheid en kiezen vaak een beroep waarbij ze met hun handen kunnen werken. Op hun werk zijn ze gedreven en serieus, thuis zijn ze zacht en liefdevol. De Maagd-Aap is een plezierige en romantische partner die alleen bij vermoeidheid kribbig is en snel gekwetst. Een rustige, begripvolle partner stemt de Maagd-Aap al gauw weer optimistisch.


Weegschaal-Aap

Weegschaal-Apen zijn extravert, extravagant en vrolijk. Het zijn entertainers in hart en nieren die ieder gezelschap een optimistische opfrisbeurt geven. Ze werken hard om een luxe leven te kunnen leiden, maar doen dat alleen waar ze zich prettig voelen: op vrije en gezellige werkplekken. Weegschaal-Apen begeven zich graag in grote gezelschappen en hebben bij voorkeur een partner die net zo opgewekt en uitbundig is als zijzelf.

Schorpioen-Aap

De intensiteit van Schorpioen-Aap reikt tot ongekende hoogten. Het zijn opportunisten van het eerste uur die altijd de beste willen zijn. Daarbij vinden ze vriendelijkheid niet zo belangrijk, alleen als het goed uitkomt. Schorpioen-Apen zijn vurig, hartstochtelijk en dominant; mensen die je aan moet durven. In de liefde raken ze de harten van velen diep, maar blijven, doen ze niet zo gauw. En áls ze blijven, zorg dan dat je je mannetje staat!

Boogschutter-Aap

Vrijheidsaanbidder; dat is Boogschutter-Aap ten voeten uit. Ze zijn tot alles in staat als ze maar (relatief) vrij zijn van verplichtingen, verbindingen en verwachtingen. Boogschutter-Aap moet altijd het idee hebben dat hij zijn biezen kan pakken als hij daar zin in heeft. Ook in de liefde zijn Boogschutter-Apen avontuurlijk, maar een harmonieus gezinsleven staat ze niet tegen. Boogschutter-Aap is een kletsmajoor die altijd stellig overtuigd is van zijn eigen gelijk.

Steenbok-Aap

Steenbok-Apen lachen graag en maken veel grappen, die niet iedereen begrijpt. Maar achter deze excentrieke extraversie zit een vastberaden en serieuze kant die deze types in hun carrière ver brengt. Steenbok-Apen nemen geen risico’s, maar kiezen het zekere voor het onzekere. Ze kunnen zelfs wat geremd zijn, met name in de liefde. Hierdoor kost het ze lang – ook als ze al in een relatie zitten – om zich volledig over te geven.

Waterman-Aap

De vastberadenheid van Waterman-Aap wankelt door zijn onrust en drang naar vrijheid. Deze mensen zijn tot alles in staat, maar ergens aarden, vinden ze tijdverspilling. Waterman-Apen zijn altijd in beweging, ook in de liefde. Trouwen? Met één partner? De meeste Waterman-Apen snappen niet waarom je daartoe zou beslissen. Maar sóms ontmoeten ze iemand waarvoor ze hun vrijheidsdrang een beetje willen opgeven.

Vissen-Aap

Geluk, spel en kundigheid zijn de kernwoorden waar het Vissen-Aap betreft. Deze mensen zijn succesvol en krijgen mooie kansen op hun pad. Van de liefde genieten ze intens. Fysiek contact laat ze alles om hen heen vergeten. Deze romantici houden niet van losse flodders, maar van respectvolle verbintenissen. Hun zoektocht naar ware liefde drijft ze. Door hun melancholie en sensitiviteit moeten ze waken voor verslavingen.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je Chinese sterrenbeeld?

Hier vind je alle andere Chinese tekens in combinatie met de westerse sterrenbeelden.

Volgend artikel
Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld
Is je Chinese teken Konijn? Zo combineert het met je westerse sterrenbeeld