Het is volle honingmaan: bereid je voor op heftige emoties

Het is volle honingmaan: bereid je voor op heftige emoties Het is volle honingmaan: bereid je voor op heftige emoties Het is volle honingmaan: bereid je voor op heftige emoties

Morgen is het honingmaan: de volle maan die aan de hemel staat tijdens de kortste nacht van het jaar.

Deze full moon staat ferm in het teken Steenbok, en op een lijn met Saturnus. Een krachtige stand die een onrustige periode ontketent – helemaal omdat Saturnus zich van ons weg beweegt.

Alles komt heftiger binnen

De maan in Steenbok maakt dat je je emoties serieuzer en minder vluchtig doorvoelt dan normaal. Alles komt heftiger bij je binnen, en dat kan zorgen voor afstand in je meest intieme relaties. Bereid je voor op tumultueuze situaties binnen je vriendschappen en relaties, en misschien zelfs wel negatieve houdingen van diegenen die je dierbaar zijn.

Onthoud wel dat je dit tijdens deze maanstand heftiger ervaar dan dat het daadwerkelijk is.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Vrouwelijke spanningen

Waarschijnlijk heb je deze volle maan de meeste conflicten met de vrouwen in je leven. Dat kan je verdrietig maken, en het kan zijn dat je je door een moeilijke situatie heen moet worstelen. Je verwachtingen komen niet overeen met de realiteit, en dat is lastig om te accepteren.

Door een beroep te doen op je eigen emotionele volwassenheid en je discipline kun je deze periode goed doorkomen. In deze conflicten is het altijd een goed idee om je kwetsbaar op te stellen, maar wees wel een beetje voorzichtig: niet in alle gevallen is openstellen een goed idee.

Nooit meer iets missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Harde maar waardevolle lessen

De maan in Steenbok is een perfect moment voor reflectie en contemplatie, en dit kan tegelijkertijd ook zorgen voor stress en onduidelijke angsten.

Het kan zijn dat je tijdelijk op de proef wordt gesteld om er zeker van te zijn dat je alles aankunt wat er op je pad komt. De lessen die je ervan zult leren kunnen daardoor hard zijn, maar wel extra waardevol. Wellicht liepen negatieve gewoonten zoals schaamte en verlegenheid een beetje uit de hand, en deze volle maan is het perfecte moment om dat in te zien en aan te pakken.

Meer over de maan?

Dit kun je beter wel en niet doen als het volle maan is, en zo slaap je goed tijdens de volle maan.

Over auteur
Volgend artikel
Stier: deze maand staan je een paar intense en confronterende dagen te wachten
Stier: deze maand staan je een paar intense en confronterende dagen te wachten