Terug naar overzicht

Kreeft, in april neem jij jouw grenzen onder de loep

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Kreeft, in april neem jij jouw grenzen onder de loep

Kreeft, in april legt Saturnus de nadruk op alles wat te maken heeft met het aangaan van één-op-één relaties. Dat kunnen zakelijke relaties zijn, maar ook intense vriendschappen en natuurlijk de liefde.

Grenzen

Het gaat daarbij vooral over jouw grenzen. Gaan anderen over je grenzen heen, hoe doen ze dat en waarom laat je dat toe? Ga jij over de grenzen van anderen heen? Waarom doe je dat, gaat het over de behoefte aan controle? Geeft het (laten) overschrijden van grenzen het resultaat dat je wilt? Of merk je dat daardoor een afstand ontstaat tussen jou en de ander, die helemaal niet prettig is?

Controle loslaten

Het zijn vragen waarvan jij je enorm bewust kunt worden en die vragen om een aanpassing in je gedrag. Misschien moet je beter aangeven wat je wel of niet wilt. Misschien moet je de controle meer overlaten aan de ander. Dat kan best even ongemakkelijk zijn en tegen je natuur ingaan. Maar zoals altijd, wil Saturnus je iets leren. Als je de controle laat afnemen, kan het vertrouwen in elkaar juist groeien, tenzij het tijd is om afscheid te nemen van de ander. En ook dan helpt Saturnus jou om het juiste besluit te nemen.

Meer lezen?

Door anderen gelezen