Leg in maart contact op spiritueel niveau, Steenbok

Leg in maart contact op spiritueel niveau, Steenbok Leg in maart contact op spiritueel niveau, Steenbok Leg in maart contact op spiritueel niveau, Steenbok

Het is een goed idee om je dromen op te schrijven deze maand.

Neptunus, de zon, Venus en Mercurius koersen grote delen van de maand door het gevoelige en empathische sterrenbeeld Vissen. Vissen nodigt je uit om contact te leggen op een spiritueel niveau en om de spirituele aspecten van communicatie te onderzoeken. Dat vind je als nuchtere Steenbok misschien wat zweverig klinken, maar je zult verbaasd zijn over jouw vermogen op dit gebied.

Noodkreet

Contact leggen op spiritueel niveau gaat bijvoorbeeld over het ontvangen van boodschappen terwijl je slaapt. Dat kan van overleden mensen zijn, maar ook van levende mensen. Op het spirituele niveau is geen leven of dood en kan de energie vrij stromen. Als je slaapt kun je daarvoor extra ontvankelijk zijn. Dus schrijf op, die dromen! De spirituele aspecten van communicatie gaan over de boodschap achter wat we zeggen. Daarin een soort zuiverheid weten te bereiken. Dat gaat natuurlijk over horen wat anderen zeggen: dus echt luisteren, bijvoorbeeld naar de noodkreet die verscholen zit achter iemands woede of geklaag.

Maar het gaat vooral over de uitspraken die je doet: zijn de intenties waarmee je dingen zegt helemaal zuiver? Of zit er vaak een dubbele betekenis achter? Dat vraagt radicale eerlijkheid en zelfonderzoek. Soms zal de conclusie zijn dat je beter had kunnen zwijgen. En soms is de conclusie dat je iemand echt kunt bereiken. Als jij je woorden maar goed kiest: zacht, bescheiden en vol empathie.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Nieuwe maan in Vissen: een dubbel effect, zo maak je er gebruik van
Nieuwe maan in Vissen: een dubbel effect, zo maak je er gebruik van