Nieuwe maan in Vissen: een dubbel effect, zo maak je er gebruik van

Nieuwe maan in Vissen: een dubbel effect, zo maak je er gebruik van Nieuwe maan in Vissen: een dubbel effect, zo maak je er gebruik van Nieuwe maan in Vissen: een dubbel effect, zo maak je er gebruik van

Op zaterdag 13 maart gebeurt er iets bijzonders. Om 11.21 uur precies begint er namelijk een nieuwe maan in het gevoelige en spirituele teken Vissen. Het is voor jou het moment om los te laten, dingen op te ruimen en het is het begin van iets nieuws: de lente is in aantocht!

Nieuwe maan in Vissen

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder (ook al zie je er niets van aan de hemel). Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin. Een viering op zich, een nieuw seizoen betekent voor velen namelijk sowieso een nieuw begin. En dat lijkt nu met de lenteperikelen om ons heen wel heel erg toepasselijk te zijn.

Fantasie

Het bijzondere aan deze maanstand is dat de maan samenvalt met de planeet Neptunus, wat een dubbel effect creëert. Dat betekent dat de energie waarmee je een doel bepaalt niet zo ambitieus is en eerder naar binnen gericht (introvert) dan naar buiten. Dus geen hard stappenplan, maar eerder een zacht en intuïtief aanvoelen waar jij naartoe wilt. Voor jouw persoonlijke ontwikkeling kan ‘even stilstaan en je afsluiten’ een prachtige intentie zijn. Spreek je uit in de natuur. De geest van het bos of van de zee hoort jouw verlangen.

Bewustwording

Wees je bewust van je innerlijke omgeving, want de maan in Vissen raakt een gevoelige snaar bij je en ontwikkelt een opmerkzame blik op de mensen om je heen. Laat jouw onzekerheden niet de overhand nemen. Laat het gebeuren, maar blijf standvastig en bekijk van een afstandje hoe dingen uitpakken voordat je een te snelle keuze maakt.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Stilstaan bij nieuwe maan

Stilstaan bij de nieuwe maan met een ritueel? Dat kan op vele manieren. Doe bijvoorbeeld een legging. Als je een legging doet voor jezelf, zet dan een object in het midden dat jou symboliseert. Dit kan een bloem of kristal zijn, maar ook een ring die je graag draagt.

Aan de slag: verzamel objecten die je dierbaar zijn of die je in de natuur hebt gevonden.

Kies steeds iets wat voor jou een bepaalde symboliek heeft en leg het intuïtief neer waar het goed voelt ten opzichte van jou. Als een steen je moeder symboliseert, waar zou hij dan moeten liggen en op wat voor afstand? Zo ga je door met alle elementen in je leven die aandacht vragen of waar je dankbaarheid voor wilt tonen. Je kunt eventueel eindigen door een kring van bloemen, tabak of thee rond de legging te strooien. Ook er een zegening over blazen is een simpel en krachtig gebaar van heling. Als je een kleine legging voor een specifieke, moeilijke situatie maakt, kun je ook elke dag even terugkeren en voelen of alles nog goed ligt. Zit er al beweging in? Is er meer afstand of juist toenadering nodig? Gebruik je creativiteit en intuïtie. Als de legging zijn werk heeft gedaan kun je een opruimritueel doen door een mooi lied te zingen terwijl je de symbolen bedankt en eventuele natuurgiften teruggeeft aan de aarde. Het ritueel kun je in de twee dagen voor en/of twee dagen na de nieuwe maan uitvoeren, wanneer haar energie nog sterk aanwezig is.

Happy new moon!


Meer Happinez?

Volgend artikel
Het is tijd om jezelf fundamentele vragen te stellen, Waterman
Het is tijd om jezelf fundamentele vragen te stellen, Waterman