Leeuw, de maand mei vraagt om een nuchtere blik

Leeuw, de maand mei vraagt om een nuchtere blik Leeuw, de maand mei vraagt om een nuchtere blik Leeuw, de maand mei vraagt om een nuchtere blik

De storm die Saturnus en Jupiter in mei voor jou in petto hebben, Leeuw, heeft alles te maken met je gezondheid. Focus op hoe je reageert op diagnoses en kijk of er echt geen waarheid zit in de woorden van de expert. 

De wereld is niet tegen je

Een autoriteit op het gebied van gezondheid of voeding kan jou behoorlijk van je stuk brengen in mei, lieve Leeuw. Misschien zegt diegene iets dat je liever niet wilt horen. Misschien ontstaat er een strijd omdat je het echt niet eens bent met een diagnose. Het kan ook zijn dat een behandeling niet het gewenste resultaat levert. Je kunt een tijdje het gevoel hebben dat er niet naar je wordt geluisterd, dat je vecht tegen de bierkaai. Misschien is die arts of diëtist een lastpak. Maar er kan ook een kern van waarheid zitten in zijn woorden. Het kan ook zijn dat jijzelf onbewust iets doet om de behandeling te saboteren. En de kunst is dat je datgene boven water krijgt.

Eerlijkheid duurt het langst

Het is niet voldoende om op je gevoel af te gaan, want je gevoel kan deze maand bedrieglijk zijn. Het gaat erom dat je heel nuchter kijkt naar je situatie, dat je heel eerlijk bent tegen jezelf. Als je steeds last hebt van je keel en je blijft roken en schreeuwen, kun je de dokter niet verantwoordelijk houden. Jij bent de eerst aangewezene om goed voor je lichaam te zorgen. Als je die bereidheid toont, zal de houding van ‘de tegenpartij’ ook zachter worden.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Saturnus retrograde: welke keuze maak jij?
Saturnus retrograde: welke keuze maak jij?