Tweelingen, in mei ben jij sterker dan ooit

Fotografie Illustratie: Rhaida El Touny
Tweelingen, in mei ben jij sterker dan ooit Tweelingen, in mei ben jij sterker dan ooit Tweelingen, in mei ben jij sterker dan ooit

In mei begint een periode waarin Pluto en Saturnus verschillende keren gezamenlijk aan de hemel zullen staan. Wat betekent dat voor jou, Tweelingen? 

Word de baas

De twee samenzweerders aan de sterrenhemel bereiden een confrontatie voor met jezelf. Met je angsten of obsessies. Dat kan in mei een diep inzicht opleveren in hoeverre jij, als tweelingen,  je in het verleden hebt laten regeren door deze kwelgeesten. En ook het besef dat jij ze de baas moet zien te worden, wil je kunnen uitgroeien tot de prachtige belofte die in je schuilt.

Vind je innerlijke kracht in mei, lieve Tweelingen

Maar voor het zover is, komen er wel wat innerlijke donderbuien voorbij. Probeer niet om die weg te drukken of ervoor te vluchten. Uitgaan, drinken en zelfs mediteren is nu geen oplossing. Het gaat erom dat je zo nuchter mogelijk kijkt naar wat jou dwarszit en daar ook een praktische aanpak voor kiest. Misschien is er een therapie die je verder kan helpen. Misschien is het voldoende om het  innerlijke besluit te nemen dat jij vanaf nu zélf de baas bent. Dat jij aan het roer staat en dat jij die innerlijke dwarsliggers jaar in jaar uit de kans hebt gegeven een veel te belangrijke plek in te nemen. En dat ze nu terug moeten in hun hok, omdat jij dat zegt. En omdat jij die kracht hebt. Daar hoort ook bij dat je afscheid neemt van de kwetsbare rol die jou niet langer dient.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kreeft? Mei houdt jou een spiegel voor
Kreeft? Mei houdt jou een spiegel voor