Terug naar overzicht

Neem hersteltijd voor jezelf deze maand, Leeuw

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Neem hersteltijd voor jezelf deze maand, Leeuw

Je hoeft alleen maar je warme zelf te zijn om anderen te helpen.

Met Neptunus in Vissen kun je een enorme sensitiviteit aan de dag leggen als mensen worstelen met diepe trauma’s rond identiteit en seksualiteit. Je kunt doordringen tot de diepste pijn die iemand op dat vlak ervaart. Iemand durft jou dingen toe te vertrouwen die hij of zij niet snel aan een ander zou toevertrouwen.

Grote verantwoordelijkheid

Dat is omdat je vol gevoel en zonder oordelen reageert. Dat alleen al is heilzaam voor de ander. Maar deze sensitiviteit komt wel met een grote verantwoordelijkheid. Het is niet de bedoeling dat je voor psycholoog gaat spelen of therapie gaat geven (tenzij je echt geschoold bent om mensen met dergelijke trauma’s te helpen natuurlijk). Het gaat puur om de heilzaamheid van jouw luisterende oor, jouw veilige aanwezigheid, je liefdevolle acceptatie van alles wat er in iemand omgaat. Meer hoef je niet te doen. De rest is vakwerk. Dus eigenlijk kun jij anderen helpen door dat te doen waar je het allerbeste in bent: je warme zelf zijn. Mochten de dingen die anderen jou vertellen je sterk aangrijpen, dan is het nodig om ‘hersteltijd’ voor jezelf te nemen. Juist vanwege je grote sensitiviteit is het belangrijk dat je niet altijd ‘aan’ staat, maar zo af en toe ook ‘uit’ gaat.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen. Schrijf je nu in en ontvang een Happinez poster van jouw sterrenbeeld.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen