Steenbok? Dit is je grote health-horoscoop!

Steenbok? Dit is je grote health-horoscoop! Steenbok? Dit is je grote health-horoscoop! Steenbok? Dit is je grote health-horoscoop!

De ambitieuze Steenbok moet letten op zijn of haar lichaam in september. Ook nu de herfst er aan komt is het voor de Steenbok van belang om sterk en fit te blijven.

Zorg voor voldoende krachtvoer

Het sterrenbeeld Steenbok is verbonden met de ‘harde’ structuren in het lichaam; de botten dus. En dan specifiek de knieën, die bij Steenbok sneller opspelen dan bij andere tekens.

De kracht van de botten houd je op peil door voldoende kalk en vitamine D, de vitamine die botten helpt opbouwen. Je kunt vitamine D slikken en zeker in de winter is dat een goed idee, maar zorg daarnaast voor voldoende natuurlijke vitamine D door zo vaak mogelijk naar buiten te gaan. In september is het nog heerlijk weer voor lange wandelingen in de buitenlucht, die je vitamine D-voorraad aanvullen. Calcium hoef je niet per se uit zuivel te halen. Wist je dat sardines, noten, spinazie, boerenkool en de meeste tofu rijk zijn aan calcium? Echt voer voor Steenbokken dus!

To-do: letten op je houding

Net als voor Boogschutter is het voor Steenbok extra belangrijk om een goede lichaamshouding te cultiveren. Hoge hakken kunnen de gezondheid van je knieën ondermijnen, waardoor je klachten krijgt. Heb je al wat last van je knieën, dan is het belangrijk je bovenbeenspieren te trainen, die kunnen veel ‘schokken’ opvangen. Doe dat onder begeleiding van een deskundige trainer of therapeut dan kun je in september het verschil maken waardoor je nog heel lang sterk en fit blijft!

Wil je meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen van de maand september
  • Met deze 3 tips, krijg je ondanks het grijze weer, tóch voldoende vitamine D binnen
  • Gooi je schoenen gewoon een keertje uit! Lees hier waarom
Volgend artikel
Volle maan in Vissen
Volle maan in Vissen