Keltische horoscoop: dit vertelt je levensboom over je persoonlijkheid

Keltische horoscoop: dit vertelt je levensboom over je persoonlijkheid Keltische horoscoop: dit vertelt je levensboom over je persoonlijkheid Keltische horoscoop: dit vertelt je levensboom over je persoonlijkheid

Ben je ook zo dol op horoscopen? Tijd om kennis te maken met de Keltische boomastrologie. De oude Kelten baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van de heersende bomen vertaalden ze naar karakters. 

De boomkalender is verdeeld in 39 periodes. Er zijn 21 boomsoorten met een heersende periode van maximaal 10 dagen in het voor- en najaar. Daarnaast zijn er vier heilige bomen (eik, berk, olijfboom en beuk) die aan één dag in het jaar gebonden zijn. Zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent.

Deel 3 in de reeks boomtypen: lijsterbes, esdoorn, notenboom, kastanjeboom en es:

Lijsterbes

  • 1 april t/m 10 april
  • 4 oktober t/m 13 oktober

De lijsterbes is een wereldverbeteraar. Het is een fijngevoelig boomtype dat zich het leed van de wereld aantrekt. Een lijsterbes is een voorbeeld voor anderen en houdt de sociale touwtjes in handen. Dit boomtype straalt positiviteit uit, is graag in goed gezelschap en heeft eerlijkheid en openheid hoog in het vaandel staan.

Esdoorn

  • 11 april t/m 20 april
  • 14 oktober t/m 23 oktober

Onstuimig, goedgelovig, eigenzinnig en fantasierijk. De esdoorn valt op door originaliteit en creativiteit. In het leven van een esdoorn is elke dag een verrassing. Dit boomtype is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, hobby’s en banen. Een esdoorn zit zelden stil, spreekt zich helder uit en kan naast dominant aanwezig ook verlegen en terughoudend zijn. Esdoornen zijn ze doorgaans een veilige haven voor hun dierbaren.


Notenboom

  • 21 april t/m 30 april
  • 24 oktober t/m 11 november

Passie en hartstocht kenmerken de notenboom. Dit zijn stevige types die goed weten wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Een notenboom strijdt met hart en ziel. Deze mensen zijn spontaan en gezellig, lijken soms afwezig, maar zijn dat geenszins. Een notenboom is alert, gedreven en behoorlijk koppig. Ze inspireren anderen door hun natuurlijk overwicht en krachtige houding.

Kastanjeboom

  • 15 mei t/m 24 mei
  • 12 november t/m 21 november

Een kastanjeboom is goudeerlijk en betrouwbaar. Conservatieve mensen met een onderzoekende houding. Ze schuwen problemen en als deze zich voordoen, bedenken ze een passende oplossing. Een kastanje is kwetsbaar en onzekerheid, maar deze eigenschappen schuilen achter een gereserveerd en soms zelfgenoegzaam voorkomen. Als een kastanje zich écht op zijn gemak voelt, laat hij zijn ware gezicht zien. Maar ook daarin gaat dit boomtype niet over één nacht ijs.

Es

  • 25 mei t/m 3 juni
  • 22 november t/m 1 december

De es is ambitieus en gedisciplineerd. Iemand die niet achter de meute aanloopt, maar vertrouwt op eigen ingevingen. Het zijn doelgerichte mensen die niet schrikken van kritiek. Essen zijn vrolijk en optimistisch en laten graag zien wat ze te bieden hebben. Het zijn uiterst trouwe mensen die altijd klaarstaan voor hun dierbaren.

Andere geboortedatum?

Is jouw geboortedatum nog niet aan bod gekomen? Hier lees je deel één, deel twee en deel vier van de boomastrologie.

Volgend artikel
Wat zegt jouw element over jouw intelligentie?
Wat zegt jouw element over jouw intelligentie?