Kreeft, Leeuw en Maagd: deze maand staat in het teken van liefde en leven

Kreeft, Leeuw en Maagd: deze maand staat in het teken van liefde en leven Kreeft, Leeuw en Maagd: deze maand staat in het teken van liefde en leven Kreeft, Leeuw en Maagd: deze maand staat in het teken van liefde en leven

Met de maan die deze maand in het teken Weegschaal, van liefde en relaties, staat, hoef jij je deze maand geen zorgen te maken, Kreeft, Leeuw of Maagd. Oktober is de perfecte maand om niet alleen het leven, maar ook de liefde in volle teugen te vieren. Vind je het spannend dat Mars in oktober retrogade loopt, dat wil zeggen tegen de cirkel in, maak je dan vooral geen zorgen. De sterren helpen je op weg.

Kreeft

Jupiter staat in oktober (en heel 2020) in je tegenpool Steenbok; dat is jouw zone van liefde en relaties. Daardoor kun je meer van de ander hebben, meer vergeven, meer vergeten. Jouw liefdesmantel is ruim genoeg om alles te bedekken wat normaal voor conflicten zou zorgen. Ook kijk je met meer bewondering naar de ander, waardoor hij of zij zich erg geliefd kan voelen. Voor je partner is dat goed nieuws. Voor jou ook, mits je partner het waard is dat je zo gul je liefde en waardering over hem of haar uitstrooit. Saturnus verblijft ook in Steenbok en die kan je helpen om zo af en toe een nuchtere blik op te zetten. Maar zelfs als je tot de conclusie zou komen dat je partner jou niet kan geven wat je nodig hebt, dan is je behoefte aan liefde, intimiteit en zekerheid zo groot, dat je al snel weer Jupiter’s roze bril opzet. Je bent waarschijnlijk niet in de mood voor drastische veranderingen of grote beslissingen. Ook omdat je diep in je hart wel weet dat als je die neemt, er geen weg terug meer is. Dus zit het goed tussen jullie: geniet! En zo niet: geniet dan van wat er nu nog is.

Leeuw

Met jouw heerser zon in Weegschaal geniet je van extra aandacht van Venus. Dat kun je vertalen als: je krijgt meer aandacht van het aantrekkelijke geslacht, je staat meer open voor een flirt, je partner is lief voor je, hij of zij zet graag een stap jouw kant op. En omgekeerd ben jij ook van een ongekende mildheid. Je hoeft niet zo nodig de koning(in) in jullie relatie te zijn, je gunt de ander een ruime plek op de troon naast jou. Je beseft tot in het diepst van je vezels dat liefde een kwestie is van geven en nemen. Dat het heilige huwelijk veel momenten kent waarin het lijkt alsof je elkaar kwijt bent, maar dat lange relaties ontstaan omdat mensen elkaar weer weten te vinden na een periode van vervreemding.

Dus mocht jij net zo’n periode achter de rug hebben, dan kun je in oktober weer dichter bij je partner zijn, de harmonie herstellen, de liefde voor elkaar vieren. Je zult merken dat veel van de onzekerheid die je daardoor hebt gevoeld weer verdwijnt. En daar wordt een Leeuw(in) erg happy van. Misschien is het leuk om een feest te organiseren of een dag te plannen waarop je samen de liefde viert.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Maagd

Venus bevindt zich de hele maand oktober in het teken Maagd. Daardoor profiteer jij het meest van de energie van de liefdesgodin. Misschien neemt ze je bij de hand om je in contact te brengen met de man of vrouw van je leven. Misschien zorgt ze ervoor dat mensen overal jouw schoonheid zien (vanbinnen en buiten), waar je ook komt. Of ze helpt jou om meer te genieten van de relatie met je partner, of om een compromis te vinden als jullie het niet eens zijn. Er zijn duizend denkbare manieren waarop Venus kan strooien met sterrenstof om je liefdesleven te laten schitteren. Jij hoeft alleen maar je ogen heel goed open te houden, dan zie je hoe overal de liefde werkzaam is. Misschien is het een idee om in een klein boekje aantekeningen te maken, elke keer als jij een gebaar van liefde kunt ontdekken. Ook als je totaal niet bezig bent met een liefdesrelatie, laat Venus van zich horen. Dan kun je merken dat je liefde voor kunst en schoonheid intenser is dan normaal. Of dat je meer openstaat voor vrienden of familie, je beter kunt verplaatsen in hun positie, hun gevoelens.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen. Schrijf je nu in en ontvang een Happinez poster van jouw sterrenbeeld.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Ontdek welke planeet bij jouw sterrenbeeld hoort
Ontdek welke planeet bij jouw sterrenbeeld hoort