Nieuwe maan in Ram: een magische energie

Nieuwe maan in Ram: een magische energie Nieuwe maan in Ram: een magische energie Nieuwe maan in Ram: een magische energie

Op 1 april is het nieuwe maan in Ram. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dat geldt voor iedere nieuwe maan, maar nieuwe maan in Ram is extra bijzonder. Dit moment brengt krachtige vuur-energie met zich mee waar je met onderstaande tips optimaal gebruik van maakt.

Nieuwe maan in Ram – 1 april 2022

De nieuwe maan in Ram op 1 april is de eerste nieuwe maan van het gloednieuwe astrologische jaar. Dit nieuwe jaar is begonnen op 20 maart en wordt ingeluid door de start van het Ram-seizoen. De zon in Ram brengt een heleboel positieve energie met zich mee. Als eerste teken van de dierenriem én tevens een vuurteken, is Ram zelfverzekerd, enthousiast, avontuurlijk en strijdlustig. Ram is niet bang om risico’s te nemen en confrontaties aan te gaan. Dit sterrenbeeld weet wat hij wil en gaat recht op zijn doel af.

Daarbij kun je de invloed van nieuwe maan optellen. Deze maanfase is het uitgelezen moment om opnieuw te beginnen. Laat zware, belemmerende overtuigingen los en ga vol goede moed een nieuw avontuur aan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar deze tips helpen je ultiem gebruik te maken van de energie van de nieuwe maan op 1 april:

1. Stop met uitstellen

Waar droom je al tijden van, maar durf je niet aan te beginnen? Het moment is aangebroken om stappen te gaan zetten om die dromen te realiseren. Maak een lijstje van de plannen die je hebt, maar besteed hier niet teveel tijd aan. De Ram is geen planner, maar een doener. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken.


2. Focus op wat jij wilt

Ram is het eerste teken van de dierenriem en wordt wel eens vergeleken met een kind. Het oneindige enthousiasme, de drive en het (positieve) egoïsme van dit teken zorgen ervoor dat je in de periode rondom nieuwe maan inzichten krijgt over wat jij echt wilt. Waar je normaal misschien (te)veel bezig bent met wat anderen van jou of je keuzes vinden, lukt het je nu om voor jezelf te kiezen. Nieuwe maan in Ram is niet het moment om je bezig te houden met andermans verwachtingen. Daar heb je genoeg naar geluisterd. Het gaat nu om wat jij wil. Zodra je dat duidelijk hebt, is het tijd voor de volgende stap: bedenken hoe je van jouw wensen realiteit maakt.

3. Wees dapper

De een noemt het impulsief, de ander noemt het dapper, maar een ding is zeker: de Ram laat zich niet tegenhouden door een beetje plankenkoorts. Merk je dat je in de periode rondom de nieuwe maan in Ram risico’s wil nemen, doe dit dan. Laat je meevoeren door de actieve energie van dit vuurteken. Het kan je heel veel moois opleveren.

Meer lezen over de maan?

Met deze nieuwe maanlegging ben jij helemaal klaar voor een nieuw begin.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert