Nieuwe maan in Schorpioen: dit zal je ervan merken

Nieuwe maan in Schorpioen: dit zal je ervan merken Nieuwe maan in Schorpioen: dit zal je ervan merken Nieuwe maan in Schorpioen: dit zal je ervan merken

Zet je maar vast schrap: op 4 november om 22.14 uur verschijnt de nieuwe maan aan de hemel in het teken Schorpioen. De invloed van dit turbulente waterteken kan zorgen voor onverwachte wendingen op emotioneel en relationeel vlak, maar kan ook een nieuw begin betekenen. Ben jij hier klaar voor? 

Krachtige emoties

De nieuwe maan is het perfecte moment om te manifesteren, of aan iets nieuws te beginnen. Helemaal nu de maan planeet Mars aan haar zijde heeft. Deze combinatie zorgt voor een flinke energieboost, die jij goed kunt gebruiken. Deze nieuwe maan staat, samen met de zon, in het intense en emotionele teken Schorpioen, en dat ga je merken. Dit waterteken staat bekend om haar krachtige emoties. Nu is het juiste moment om naar binnen te keren, je diepere emoties, die je misschien helemaal niet van jezelf kent, onder ogen te komen en je kwetsbaar op te stellen. De soul search die je nu doet, zal je inzichten geven om dichterbij je doelen te komen.

Onverwachte wending

De invloed van deze maan voelt sterker, niet alleen door de invloed van het waterteken Schorpioen, maar ook door haar verzet tegen de planeet Uranus. Die struggle kan voor jou voelbaar zijn. Onverwachte wendingen, emotionele uitspattingen, een drang naar vrijheid en zelfstandigheid, ook jij zult dit waarschijnlijk gaan ervaren. Kijk er dus niet van op als je merkt dat je gevoel ergens over is veranderd, of wanneer je gedachten met je aan de haal lijken te gaan. Het hoort er allemaal bij. De beste manier om hiermee om te gaan is door het nieuwe te omarmen, en open te staan voor veranderingen. Maak ‘go with the flow’ jouw mantra voor deze maand.


Maansverduistering

Nog een reden waarom juist de invloed van deze nieuwe maan sterker en meer intens zal zijn dan die van andere manen, is doordat er in dezelfde maand een maansverduistering plaatsvindt. Op vrijdag 19 november staat er een volle maan aan de hemel, maar vindt er ook een maansverduistering plaats. De nieuwe maan van 4 november zal een voorbode zijn van de energie die dan vrijkomt.

Transformaties

Naast de heftige emoties, de uitbarstingen en de sterke energieën die deze maan en het teken samen voortbrengen, is het ook een gouden duo. Niks versterkt elkaar meer op het gebied van transformatie, dan deze twee. De nieuwe maan is een mooi moment om het oude los te laten en met iets nieuws te beginnen. Ook het teken Schorpioen staat voor loslaten, transformaties en wedergeboorte. Pluk hier tijdens deze nieuwe maan de vruchten van.

Meer lezen over de maan?

Met dit maanritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven.

Volgend artikel
Het is nieuwe maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen
Het is nieuwe maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen