Steenbok: de sterren doen een petje af voor voor jou

Steenbok: de sterren doen een petje af voor voor jou Steenbok: de sterren doen een petje af voor voor jou Steenbok: de sterren doen een petje af voor voor jou

Steenbok, de sterren doen een petje af voor de vele beproevingen die jij het afgelopen jaar en de jaren ervoor hebt doorstaan. Je bent het schoolvoorbeeld van iemand die door tegenslagen sterker en wijzer is geworden.

Ruwe diamant

Ondertussen is ook je empathisch vermogen enorm gegroeid. Juist doordat je zelf situaties hebt doorstaan die emotioneel veel van je hebben gevraagd, ben jij de eerste die begrijpt waar een ander doorheen gaat, de eerste die haar schouder aanbiedt als iemand steun nodig heeft. Dat heeft je een mooier mens gemaakt, als een ruwe diamant die door het leven is geslepen. Als je iets zou mogen vieren, dan is het wel je kracht en doorzettingsvermogen, die je steeds weer overal doorheen slepen. Nodig op dat feest de dierbaren uit die het moeilijk hebben en wel wat vreugde kunnen gebruiken. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

Blijf positief

Wat de goede voornemens betreft is het belangrijk om positief te (blijven) denken. Hoewel je weet dat je sterk bent, heb je soms het gevoel dat alle zware lasten altijd op jouw schouders terechtkomen. Terwijl de sterren juist zeggen dat het de komende jaren makkelijker voor je wordt en dat je meer hulp krijgt. Dus blijf kijken naar dat halfvolle glas.

Meer lezen, Steenbok?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Waterman, dit jaar ben jij radicaal veranderd
Waterman, dit jaar ben jij radicaal veranderd