Extra gevoelig en last van stemmingswisselingen? Dat komt door de Nieuwe Supermaan

Extra gevoelig en last van stemmingswisselingen? Dat komt door de Nieuwe Supermaan Extra gevoelig en last van stemmingswisselingen? Dat komt door de Nieuwe Supermaan Extra gevoelig en last van stemmingswisselingen? Dat komt door de Nieuwe Supermaan

In de nacht van donderdag 12 juli op vrijdag 13 juli beweegt de Nieuwe Maan zich in het teken Kreeft, een gevoelig en open sterrenbeeld. Dit zorgt voor heftige emoties maar ook voor veranderdrift.

Een Nieuwe Supermaan

De Nieuw Maan is deze keer krachtiger dan ooit omdat het een zogenaamde supermaan betreft. Dat betekent dat de maan vannacht om 4:49 uur in haar baan om de aarde het dichtst bij ons staat. En hoewel dit er aan de hemel niet zo spectaculair uitziet bij de onzichtbare Nieuwe Maan, is het wél goed voelbaar.

Deze Supermaan kan je namelijk emotioneel klaarstomen voor een nieuw hoofdstuk in je leven. De eerste maanfase laadt onze batterij weer en zorgt tegelijkertijd voor energieboost, waardoor we ook in staat zijn om die grote omslag in ons leven te maken. Maar wees op je hoede: deze heldere koers wordt vertroebeld door het teken Kreeft, die je emoties en stemming even goed in de war schopt.

Maan in Kreeft: bereid je voor op een storm van emoties

De invloed van Kreeft maakt je de komende dagen ontzettend gevoelig, en je kunt hierdoor slecht omgaan met kritiek (zelf als het mild wordt gebracht). Pas ook op voor stemmingswisselingen – laat je emoties dus even aarden voor je een belangrijke keuze maakt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

De Maan in Kreeft stuurt ons instinctief naar de grote hoofdstukken in ons leven. Thema’s als familie, emotionele veiligheid en ambitie liggen op de voorgrond, dus kijk niet gek op als je een belangrijke stap neemt in je relatie of  een plotselinge carrièreswitch ambieert. Je zult merken dat je intuïtie in de komende dagen aan het roer staat, en dat je precies aanvoelt wat goed voor je is.

Wanneer je een duidelijke koers weet te houden in deze emotionele storm, kun je deze periode gebruiken om je persoonlijke wensen uit te laten komen. Dit is het moment om nieuwe keuzes te maken en gebruik te maken van de magische mogelijkheden tijdens de Supermaan.

Meer lezen over de maan?

Over auteur
Volgend artikel
Ram: augustus staat voor jou in het teken van vriendschap
Ram: augustus staat voor jou in het teken van vriendschap