Horoscoop Tweelingen: verwen in september je longen met frisse lucht

Horoscoop Tweelingen: verwen in september je longen met frisse lucht Horoscoop Tweelingen: verwen in september je longen met frisse lucht Horoscoop Tweelingen: verwen in september je longen met frisse lucht

Nu de zomer weer langzaamaan plaats gaat maken voor de koudere periodes die eraan zitten te komen, is het voor de Tweeling van belang om te gaan letten op de ademhaling. 

Zo blijf je als Tweeling in balans

De longen en de armen worden gezien als de lichaamsdelen die horen bij Tweelingen. Wat de armen betreft: je ziet weleens dat mensen met veel Tweelingen-energie wat uit balans zijn tussen boven en onderlichaam: Grote sterke armen en een wat minder krachtig onderlijf, of omgekeerd. Dat is niet zo heel erg, maar het kan toch aanleiding zijn voor pijntjes vanuit je houding. Zie jij dat dit bij jou ook het geval is, dan zou je in september met spiertraining (poweryoga, opdrukken, burpees of andere oefeningen) kunnen beginnen om te werken aan een betere verdeling van je spierkracht.

Adem in, adem uit

Voor de longen kun je twee belangrijke dingen doen: the obvious (stoppen met roken mocht je dat doen) en zo vaak en zo veel mogelijk je longen verwennen met frisse zeelucht, boslucht en buitenlucht. Je longconditie neemt toe als je zo af en toe even lekker intens loopt of fietst, zodat je net buiten adem raakt, dus doe dat zeker een paar keer per week. En dan is er nog het geheim van de pranayama: een vorm van ademhalingsyoga, waar niet alleen je longen blij van worden, maar die je ook helpt om meer rust te vinden in dat altijd drukke Tweelingen-hoofd. Genoeg inspiratie om aan je gezondheid te werken?

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop Kreeft: zorg voor je lichaam en vul je bord met échte voeding
Horoscoop Kreeft: zorg voor je lichaam en vul je bord met échte voeding